Alternanthera reineckii "Pink"
Алтернатера (розова)Растение, латинско име Alternanthera reineckii "Pink"
Растение, популярно име Алтернатера (розова)
Семейство Amaranthaceae
Местообитание, хабитат Южна Америка
Приблизителен размер 25 - 50 см
Изисквания, светлина среднa - много силна
Изисквания, температура 17 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост мека - твърда
Изисквания, pH 5 - 8
Растеж среден
Ниво на трудност средно
Лилавата задна част на листата на Alternanthera reineckii "Pink" създава впечатление за силен контраст с другите зелени растения в аквариума. Препоръчва се засаждане в група. Силната светлина е препоръчителна, за да се оцветят листата в червено. Повечето алтернатери са трудни за отглеждане, но този вид е сравнително безпроблемен. Размножаването е лесно. Отрязва се горният край на растението и се засажда в грунда. Това прави растението по-гъсто, защото отстрани се формират нови клонки.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
Моника 2012-06-01 Здравейте, дали може някой да ми каже какво е растението на 2та снимка на заден план? Намира се в горният ляв ъгъл на втората снимка, която е под главната? Име и някакво инфо ще са ми мн от полза, мерси мн предварително!
Иван 2012-10-07 Аз имах такова растение, но много бързо ми се изпочупиха стръкчетата и го изгубих. Иначе е много хубаво но калихтата ми го изпочупи.
Krasi 2012-10-28 Алтернатера лилацина Най прексният вид алтернатери. При него торенето е задължително. За да израства нагоре и да пуска нови листа ви трябва Co2.
С_мо 2012-11-11 Това на втората снимка е Алтерната лилацина ;)
Митко 2014-11-01 От известно време имам такава алтернатера и мога да отбележа, че средната светлина не е за нея ... от силна до много силна иначе се издължава и листата губят цвят и форма