Echinodorus X barthii
Ехинодорус бертииРастение, латинско име Echinodorus X barthii
Растение, популярно име Ехинодорус бертии
Семейство Alismataceae
Местообитание, хабитат Култивирано
Приблизителен размер 25 - 50 см
Изисквания, светлина среднa - много силна
Изисквания, температура 16 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост мека - твърда
Изисквания, pH 6 - 9
Растеж среден
Ниво на трудност средно
Това червеникаво растение е лесно за отглеждане, ако му бъдат осигурени следните условия:

Обогатен хранителен грунд. Въпреки че подаването на СO2 и силното осветление стимулират енергичния растеж, средно силно осветление от 0,4-0,5 вата на литър и липса на СO2 също биха задоволили нуждите на този хибрид. Периодичното добавяне на тор за корени (таблетки) подсилва цвета и здравия вид на растението. Както повечето ехининодори, този вид расте най-добре в средно твърда вода.

Echinodorus x barthii под силна светлина разперва листата си хоризонтално(снимка 2 и 3), затова бъдете сигурни, че няма да засенчва други растения в обсега си. Имайте предвид, че корените на това растение стават много големи и можете да имате проблеми, ако в бъдеще решите да го махнете от аквариума. За да го поддържате в нормална големина, не се колебайте да отстранявате по-старите листа от основата на растението. Размножава се чрез дъщерни растения.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
hundadzeto 2014-02-27 Здравеите,колеги; Искам да знам следните неща за този вид Ехинодорус бертии,дали след като прецафти, ще пусне ли някое семе или разклонение.Бихте ли ми отговорили