Hydrocotyle verticillata
Вертикална паричкаРастение, латинско име Hydrocotyle verticillata
Растение, популярно име Вертикална паричка
Семейство Apiaceae
Местообитание, хабитат Южна Америка
Приблизителен размер 3-7 см (ширина на листата: 5+
Изисквания, светлина силна - много силна
Изисквания, температура 10 - 26 ° C
Изисквания, обща твърдост 1 - 13°dH
Изисквания, pH 5 - 8
Растеж бавен
Ниво на трудност лесно
Hydrocotyle verticillata е често срещан плевел в по-топлите райони на Северна и Южна Америка, който расте в лошо дренирани почви и плитки води. Различава се от най-често срещаните Hydrocotyle leucocephala по това, че листата са цели (като чадър в умален вид).
Hydrocotyle verticillata не е трудно за отглеждане растение.Най-важният фактор е светлината, от нея се определя височината на това растение. Когато светлината е по-силна, расте по-ниско. Растението не е твърде претенциозно към CO2 и торене, въпреки че добър баланс на хранителни вещества и инжектиране на CO2 може да подпомогне здравето му и да се ускори темпа на растеж.
Това интересно растение може да расте и подводно. От един пълзящ стрък могат да се засадят много нови растения в зависимост от това колко листа има, като се отдели всеки един лист от другия с помощта на ножица. Засажда се вертикално и след известно време започва да пуска пълзящи издънки.
Благодарение на уникалната си форма на чадър и поради това, че расте ниско, Hydrocotyle verticillata е акцент в предната и средна част на аквариума, където листата му изглеждат като миниатюрни гъби. В по-големите аквариуми може да се използва като килимно растение, вместо популярните растения за тази цел, като Glossostigma elatinoides, Eleocharis parvula или Riccia fluitans.

Профила е направен с любезното съдействие на Борис

Съжаляваме, но в момента видеото не е достъпно.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
Franky 2013-01-26 Страхотно е. Някой ако продава нека ми пише на лично !