Helanthium Vesuvius (Echinodorus vesuvius
Ехинодорус везувиусРастение, латинско име Helanthium Vesuvius (Echinodorus vesuvius
Растение, популярно име Ехинодорус везувиус
Семейство Alismataceae
Местообитание, хабитат Южна Америка
Приблизителен размер 10 - 25 см
Изисквания, светлина средна, силна.
Изисквания, температура 20 - 30° C
Изисквания, обща твърдост Много мека, твърда
Изисквания, pH 5 - 7
Растеж Бърз
Ниво на трудност Средна
Ехинодорус Везувиус, наричан още Helanthium bolivianum "Везувий", е доста ново водно растение, което за първи път е представено на панаира в Сингапур през 2006 година и от тогава се радва на голяма популярност в хобито. Натуралния хабитат на това растение е Южна Америка:Този вид Echinodorus, който принадлежи към семейство Alismataceae, не е трудно да се поддържа и също се препоръчва за начинаещи, тъй като толерира почти всички възможни условия на водата. Достижимата височина на растежа е около 25 см. Добрата светлина, както и инжектирането на CO2, прави листата по-красиви, с тяхната характерна форма на тирбушон.

Echinodorus Vesuvius, има средни изисквания за осветление. Най-добре се изглежда засадено в група. Размножаването се осъществява чрез дъщерни растения. Те могат лесно да бъдат разделени и повторно засадени. Размера му е подходящ за нано аквариуми, както и за среден план в аквариума.

Температурата на водата трябва да бъде между 20-30° C. Тя може да е мека до твърда, с рН между 5.8 и 8. Растението няма претенции за големината на грунда, стига да не е много едър. Възможно е да се отглежда и без СО2

Профила е създаден с любезното съдействие на Борис ПащрапанскиТук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар