Aponogeton crispus
Апоногетон криспусРастение, латинско име Aponogeton crispus
Растение, популярно име Апоногетон криспус
Семейство Aponogetonaceae
Местообитание, хабитат Азия - Шри Ланка
Приблизителен размер 25 - 50 см
Изисквания, светлина среднa - много силна
Изисквания, температура 15 - 32 °C
Изисквания, обща твърдост много мека - твърда
Изисквания, pH 5,5 - 8
Растеж бърз
Ниво на трудност средно
Apongeton crispus, местен вид в сезонните езера и блатистите области на Шри Ланка, е широко разпространен в акваристиката. Макар че расте в езерца, които са пълни с вода само през дъждовните периоди, A. crispus не се нуждае от латентен период в аквариума. То също така е склонно да се хибридизира лесно с други растения от неговия род.

A. crispus е лесно за отглеждане растение, дори от начинаещи акваристи. Средно силна светлина и грунд, обогатен с хранителни вещества, са неговите основни изисквания. Макар да предпочита мека и леко кисела вода, този Aponogeton ще расте добре и в по-твърда и алкална вода. Той е един чудесен избор за аквариуми без CO2, намалена поддръжка и с почвен грунд.

Пожълтелите и влошени листа трябва да се отрязват в основата на растението. Размножаването е с разделяне на грудката или със семена. А.crispus често ще цъфти в аквариумна среда.

Поради своя голям размер, A. crispus е удобен предимно за големи аквариуми. Дори в голям, дълбок аквариум това растение може да израства и разпростира своите листа в посока нагоре, така че имайте предвид това, когато го позиционирате в своя акваскейп. Поради това A. crispus е удобно растение за заден план или като самостоятелен обект в един акваскейп.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар