Sera Aqua World Prodac Best Aquarium SanoPets 55
Магазин Акватика Astario

Автор Тема: Нов аквариум, нови растения....  (Прочетено 557 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен radiano188

• Активен потребител
  • Публикации: 110
  • Нас. място: София
Нов аквариум, нови растения....
« : събота, 31 декември 2011 г., 00:28 ч. »
Здравейте,ще стартирам 130л аквариум другата седмица(събота-07.01.12) и се чудя с какви растения точно да се хвана.Не искам да бъде като джунгла или пък много пусто(като бракичен), искам да бъде  всичко на мястото си.Умерено и красиво....Искаше ми се да сложа килимче за преден фон, но се опасявам че ще ми трябва редовна смяна на водата,СО2,определена температура. и др.....и накрая се спрях на нещо лесно и приветливо Елеохарис пусила за преден фон.От утре започвам издирването му.Мислех да взема 22кг грунд, но като се замисля няма да бъде само грунда защото искам да сложа и големи камъни затова около 15кг мисля, че ще ми стигнат?Много мисля по въпроса с какъв диаметър да бъде грунда??? ? А пред големите камъни да има малки растеница за преден фон.Поразрових се и намерих идеалното клипче което описва перфектно мислите ми
The advanced plant aquarium, Tropica Aquarium Plants
.Ще се опитам да направя нещо подобно но с мой избрани (подобни) растения.Бих се вслушал в каквито и да е предложения за растения от сорта на клипа!!Да попитам за такъв аквариум с  подобни растения колко Вата осветление ще са ми нужни-0,5/л ?? Общо ? Стига толкоз за сега с малоумните въпроси....Ще се радвам и благодаря на всеки който реши да ми помогне/съдейства с новата аква  :pray:
 :)

Никой ли не може да помогне/съдейства с въпросите ?  :sorry:

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 897
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
Отг: Нов аквариум, нови растения....
« Отговор #1 : понеделник, 02 януари 2012 г., 01:14 ч. »
Здравей, ако беше пуснал това в "Профили на потребителите" доста повече хора щяха да го видят.
Аквариума от клипчето е висш пилотаж и 100% не може да се случи без СО2. Защо не опиташ с нещо по-лесно за начало? Иначе грунда ти препоръчвам да е 2-4 мм диаметър.

Неактивен radiano188

• Активен потребител
« Отговор #2 : неделя, 15 януари 2012 г., 00:16 ч. »
Вече имам 5-6 корена Сагитария  :) а грунда ще бъде 1-2,5мм :)

Неактивен Mitko

• Заслужил потребител
  • Публикации: 948
  • Нас. място: Бургас
  • Митака!
« Отговор #3 : неделя, 15 януари 2012 г., 00:24 ч. »
Ти избрал ли си точно какви растения искаш да има в аквариума?
Мерджан кара, "Виктор" пуши!

Неактивен radiano188

• Активен потребител
« Отговор #4 : понеделник, 16 януари 2012 г., 20:21 ч. »
За  сега още не  :(
Но искам да бъде нещо подобно на клипа... :pray:

Неактивен ivanov_km

• Активен потребител
  • Публикации: 179
  • Нас. място: гр. Лом
« Отговор #5 : вторник, 07 февруари 2012 г., 14:08 ч. »
Колега това на клипа е много "висока топка",  красиво е но определено си трябват доста средства познания за поддръжката на подобен аквариум. Аз лично нямам опит с поддръжката на аквариум с многослоен субстрат и ми е интересно как ще се пипа в него при пресаждането на бързо растящите корени на заден план. Колкото и да се внимава все ще се размътва. Смятам , че многослойния субстрат е за много капризни растения и за хора с голям опит в акваристиката. 

Rainbowfish България Интернет магазин за модерната жена OFFRoad България

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.