Автор Тема: Разпадане на устата  (Прочетено 874 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Kolibri

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
Разпадане на устата
« : неделя, 27 октомври 2013 г., 14:13 ч. »
Здравейте! Направих си регистрацията за да ви попитам за болестите.
От 6 месеца имам аквариум и рибки. Те са неони, палмери, тернеции, серпи и други риби които не знам какви са, както и сомчета.
Още от вземането им тези риби които не разбрах какви са и ми подариха започнаха да проявяват странно поведение.
Или бяха горе или най-отдолу на грунда. Три от тях доста се подуха, помислих, че съм ги прехранил и спрях храната следващите 3 дни.
Днес преместих една, за да разгледам и с ужас видях, че устат и се разпада. Има бял цвят, но не е като мъх, а просто се вее част от кожата навън и се е показало месото. Обаче на другите нищо им няма. А също така на тези и перките одзад им са загнили. Давам им витаминозна храна сера и тетра и я накисвам във витамини.Моля кажете ми какво да и сложа в карантиния аквариум?
Другия проблем с 2 серпи е че са с надути кореми и имат белезникави акита. С какво да лекувам тях пък? Нали трябва да ги отделя защото това лечение не го понасят коридорасите?

Неактивен Kolibri

• Регистриран потребител
Отг: Разпадане на устата
« Отговор #1 : неделя, 27 октомври 2013 г., 14:19 ч. »
Да питам също по-добри са препаратита на сера или на Джибиел, или от аптеката нещо широкоспектърно?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : неделя, 27 октомври 2013 г., 19:54 ч. »
Трудно може да се каже без поне една снимка, без да се знае какъв е аквариума, с какво филтрирате, кога е пуснат... На мен ми звучи на паразити по принцип, но няма как да съм сигурен.

Неактивен Kolibri

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : понеделник, 28 октомври 2013 г., 22:03 ч. »
Здравей! А с какво да ги лекувам ако е гниене на тъканта и за паразити хрилни и вътрешни? За трите неща са съмнявам и аз.

Неактивен Kolibri

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : събота, 02 ноември 2013 г., 20:54 ч. »
Взех ектол флуид и бактопур-това последното е от най-интересните препарати. Оцвети ми водата все едно съм сложил флумастер. Рибите се оправят.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.