Рибки > Харацинови (Characinidae)

Неон

(1/1)

dimova_19:
Колеги искам да попитам, за неончетата - какъв грунд трябва да се сложи , какви растения, торят ли се и с какво и колко често да свети лампата и ако е 20 литра колко неонки да има :)

malomir:
20 литров аквариум е малък за неоните. Имай предвид, че са стадни рибки и трябва да се отглеждат в пасаж от поне 8-10 бройки. Прочети профила от линка по-долу:

http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=100

monster_turtle:
За неони ти препоръчвам черен грунд, да изпъкват цветовете, и минимално едно 40 - 50 литра аквариумче за обикновен неон :wink1: . Можеш да слагаш каквото растение си пожелаеш, те не ръфат дори по - нежните, за торенето, то не им вреди и се слага по твое желание. Успех.

Raykov72:
Тъй като вече има създадена тема реших да не отварям нова за да получа съвет и препоръки от хора които са се занимавали по-дълго време с тази красива рибка /Paracheirodon innesi/ а имменно стартирах аквариума преди седмица и след два дена пуснах в него 6 обикновени неона, 2 калихта малки и 2 анцитруса малки / сложих препарат за бърз старт/ . Калихтите се скриха под камъните и по цял ден не се виждат , а анцитрусите щъкат по стъклата постоянно. Всъщност сомовете не ме интересуват само ги споменавам с оглед , че те едва ли притесняват по някакъв начин неоните. В средата на аквариума и леко на заден план имам едно широколисно растение / кардиуфилиус / и под него малко явански мъх. Когато пусна осветлението неоните се скупчват под листата му и около мъха и стоят по цял ден там. Когато осветлението не работи /до 12 на обяд/  неоните се движат близо до предното стъкло където съм оставил място за плуване. Въпроса ми е дали неоните се страхуват от светлината , който страх ще бъде преодолян навярно с времето или енергоспестяващите лампи излъчват някаква вредна за тях светлина? И другия ми въпрос понеже четох е е добре да се разнообразява храна с жива микрочервеи или гриндал добър вариант ли е /понеже при мен не се продава артемия а поръчка + доставка ми идва в повече като цена/?

malomir:
Нищо им няма на енергоспестяващите крушки. Рибите ти са стресирани просто. Не става да ги пуснеш на втория ден, след като си напълнил аквариума. Чукай на дърво да не стане по-лошо. Ако само се крият е добре.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия