Рибки > Харацинови (Characinidae)

Тетра срещу тетра? Странно...

(1/1)

brat_phil:
Здравейте,
днес си взех 4 рородостомуса. Сложих ги в 60-литровия ми аквариум, порадвах им се на актьорското изпълнение (правеха сена умрели) и след няма и половин час останових, че старите неонки се закачат с новодошлите. Досега не ги бях виждал такива. В аквариума имам още хелери и една доста завехтяла гупа. Никаква агресия към другите не съм забелязал. Най- интересното беше, че и гупата се включи към хапането. В аквариума нямам много растения където да се крият горките родостомуси. Имам само зле развиваща се валиснерия и неизвестно нещо от Икеа. Предполагам, че се е случвало на по-опитните от вас. Ще съм благодарен ако споделите малко информация. :) Като временна мярка пресипах вода в един съд и сложих вътре неонките.
Смятам утре да ги върна в аквариума и да наблюдавам. Ако пак се стигне до бой, ще ги държа във втория съд, докъто не залеся с повече валиснерия. Поне за мен е някакво решение. Споделете, моля, ако имате някакви наблюдения и съвети.

malomir:
Разпределение на територия и уреждане на кой какъв ще се явява занапред. Не вярвам да има летален изход. Остави ги ще се оправят.

brat_phil:
Благодаря за бързия отговор! Ще пусна неонките и ще пиша ако тръгне на зле. След казаното обаче за уреждане на йерархията, съм по-спокоен.

dancho01:
Ами и при мен се беше получило същото,но само първия ден като пуснах родостомоосите при неони.
След това обаче се кротнаха и вече всичко си е нормално.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия