Рибки > Харацинови (Characinidae)

Неонка

(1/1)

Deni694:
Здравейте колеги. Имам проблем с едната неонка(обикновена)- всичките и видове плавници са като наядени, иначе няма други проблеми- нюансите на червено и синьо са идеални(цветовете са много наситени). Мислих  за неонова болест, но други симптоми няма- плува с останалите от пасажа, храни се, няма кисти по тялото и не е с избелели цветове. Чудя се да не е някоя бактерия, но не знам каква. Съжалявам за качеството на снимките.

Grey:
 Щом е само на една рибка проблема, значи не е от разбойник, който да ги кълве. Най-вероятно е гниене на плавниците причинено от лошо качество на водата, сифонирай и прави 50% смяна на водата през ден за 2 седмици, след това редовния режим на смяна го прави по-често, за да не се стига пак до това!
 

Deni694:
Мерси за бързия отговор. Колкото до това с разбойника, наблюдавам че и на още една и е нагризана опашката, но не колкото на тази. Ще пробвам това със сифонирането, още от утре почвам и отново БЛАГОДАРЯ за отговора!!!

svgnsali:
Ако съдя по листата на китките, този аква е много зле. То си и личи вече и на неончето, Grey го е казал.
Дано да има желание за развитие, че така като гледам, няма много голяма разлика с магазинските аквариуми. :cry1:

Deni694:
Да, това е едно от първите ми растения и то единствено оцеля, защото бях прекалил с препаратите и то стана на дупки и сега е в процес на възстановяване.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия