Аз съм с два съмп-а под аквариума и мисля, че е по-добро решение. И без друго под аквариума има още толкова свободно място. Защо да не се използва за сериозна филтрация. Можеш да го направиш колкото си литра искаш и моя съвет е-направи го възможно най-голям. Дори и на първо време да има някой празен отсек .........полека, полека ще си добавяш каквото решиш. Аз така в началото си мислех, че ако използвам качествени и маркови пълнежи 300л са съвсем прилични като обем за филтър. Е така де ама в последствие станаха 600л. За течове, спиране на ток и други подобни не се притеснявай. Ако се сметне и направи кадърно риска от подобни последствия е не по-голям от канистровите филтри. Даже с времето се убеждавам, че е по-малък (това си е лично мое мнение, но го имам на база някакъв опит с филтри от типа съмп). Да не говорим за улесненото обслужване........ Аз моите ги обслужвам както си работят (без да ги спирам). Е това разбира се е в 95% от случаите. Относно топ-филтъра - не е нужно да стъпва непосредствено върху аквариума. Закрепи го стабилно с крепежни Г-образни елементи към стената над аквариума и няма да имаш грижи и там.