Рибки > Харацинови (Characinidae)

South American biotope

(1/2) > >>

ASM:
Здравейте колеги,

Имам малка дилема и се надявам тук да намеря решение.
Поръчал съм аквариум с размери 200х40х35, който да натъпкам с тетрички, някоя и друга Апистограма, Коридораси и Анциструси за цвят.
От тук съответно изскача и проблема, че до сега не съм се занимавал с отглеждането на Тетри, нямам идея какво е поведението им в група и как евентуално мога да комбинирам няколко вида/4-5 примерно/
Молбата ми е за насока при избора на пасажни рибки и......... и....... бавноцрастящи и лесни за отглеждане растения.

Отворен съм за предложения и съвети.

Предварително благодаря!

Grey:
  Здравей, искаш да кажеш "географски" аквариум? Биотоп е флора и фауна в непосредствена близост в 2-3 метра отсечка от река примерно. Тетрите не са претенциозни. Като се каже "американски биотоп", хората се сещат за растения от рода Echinodorus. В повечето случаи обаче става въпрос за вода пълна с танини и лабиринт от корени. Колко това е вярно си зависи от конкретната среда, която се опитваш да пресъздадеш. Географски аквариум е лесно да се направи - точно както си описал - някакви тетри от континента заедно с растения пак от там. Няма голяма философия. Аквариума, който си си поръчал не е малък и това предполага особено ниво на устременост и ясен план. Как ще изглежда си е лично твоя задача. Ние можем само да дръпнем или бутем по конкретни въпроси, а не да ти направим проучването вместо теб. Все пак ти познаваш себе си по-добре от напълно непознати и по-лесно би могъл да решиш какво ти харесва. Подготовката е много важна. Избери си вид риби, проучи ги и си построй аквариума около тях. Както го описваш може да стане лесно без усложнения. Имай предвид, че от това колко растителна маса и риби имаш, зависи колко често ще трябва да правиш смени на водата, което за този обем не е малко работа.
 Успех!

ASM:
Благодаря за корекцията.
Смяната на водата е оттренирана съответно в 540 и 700 литровите вкъщи. Този просто е по-малък, защото ще е разположен в квартирата.
Може би сега като прочитам поста си, дори аз малко се обърквам, за което се извинявам. Ето сега конкретни въпроси:
- Може ли да комбинирам тетри по мое усмотрение, живеещи в сходни параметри на водата, без това да крие някакви други рискове?
За пример поставям следните видове:
Медна тетра, Родостомус, Тернеция, Ембер тетра, Неон, Хокейка и да кажем няколко Риба брадва, и някой вид Наностомус

niki_o:
Можеш да ги комбинираш както решиш.Не би трябвало да има проблем.Но предложените от тебе са Каша0защо толкова много видове?
Аз предлагам две основни ята-Родостомус и Зелен Неон-може по 30-40 броя да са .И един вид дразнител-Конго тетра не повече от 10  които ще държът другите в движение и сплотени.Мое виждане си е това,но няколко ята риби ще се размиват докато две големи си е гледка в два метра :crazy:

ASM:
Това е идея над която не се бях замислял. Но си стискаме ръцете на 3, защото грозноватите Тернеции са ми харесвали винага, макар и малко невзрачни за останалите. Мерси  :)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия