Автор Тема: Проблем с гупи  (Прочетено 7372 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
  • Публикации: 16
Проблем с гупи
« : понеделник, 06 юни 2016 г., 20:49 ч. »
Привет и от мен колеги. От 1 месец съм акварист с 70 л аквариум. До снес бях с помпа с дебит 1200л/ч, а в момента с 200 л/ч и помпичка за въздух. Днес намерих 2  ми боции умряли. До днес бях с 3 тернеции, 2 боции, 2 родостомуса 11 неонки. По боциите нямаше никакви признаци че са болни. Единственото което забелязах е че мн се криеха. Явно помпата е била силна. Днес си взех 2 боции по големи около 4 см 1 бета и 4 гупи. Бетата въобще не закача гупите. Като отидох в магазина бяха в един акв и за това взех и 2 те. Имам и един въпрос 2 от гупите лежат на песека, нормално ли е това поведение. Преди да ги пусна смених 20 % от водата на акв

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
Отг: Проблем с гупи
« Отговор #1 : понеделник, 06 юни 2016 г., 21:05 ч. »
.

Неактивен ogun

• Активен потребител
  • Публикации: 56
« Отговор #2 : вторник, 07 юни 2016 г., 10:14 ч. »
Пич, откъде си?
Питам защото аз си взей същите гупи на външен вид и измряха за 1 месец, явно не им понесе нещо, другите ми риби са добре.
Остана ми само 1 женска и 2 малки родени от нея.

Тоя аквариум изобщо не е за боции, според моите скромни познания.

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : вторник, 07 юни 2016 г., 21:30 ч. »
Живея в Пловдив. Вчера как сложих по слабата помпа 200л/ч водата в аквариума помътня. Днес взех по силна помпа 800л/ч. И все още водата е мътна. 1 от гупите ми изчезна нз къде се е скрила, др 3 стоят долу ниско под помпата и лежат ( спят ли нз.)  Вс риби се скриха може би от това че е вечер нз, въпреки, че лампата свети. Само бетата шари. От време на време някоя от боциите излиза.

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : вторник, 07 юни 2016 г., 21:31 ч. »
.

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
« Отговор #5 : вторник, 07 юни 2016 г., 21:32 ч. »
Това беше на стъклото на аквариума зад помпата

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : вторник, 07 юни 2016 г., 21:38 ч. »
Нз дали ще се появат снимките. Някои от растенията са ми кафяви. От какво се дължи това

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #7 : вторник, 07 юни 2016 г., 21:57 ч. »
 Кога е стартиран аквариума?

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
« Отговор #8 : вторник, 07 юни 2016 г., 22:18 ч. »
Ще станат 2 месеца. 1 го оставих около седмица помпата постоянно да циркулиха заедно с живи растения, после сложих 3 сома анциструс като 1 е албинос, след което неони и останалите риби. Днес 2 пъти е сменяна водата като 2 път сложих  sera aquatan. 2 път смених водата зареди помпата. Махнах тази която сложих вчера че беше с дебит 200л/ч и сложих 800 л/ч. Да подчертая че водата помътня 3 часа след като сложих тази с 200 л/ч. Преди това бях с една 1200л/ч. Днес си взех и въздушна стена да обогатява водата с кислород.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #9 : сряда, 08 юни 2016 г., 00:56 ч. »
 Стига да има движение по повърхността на водата, само филтъра ще е предостатъчен. Продължавай си с по-честите смени на водата, докато нещата се нормализират. 2 пъти седмично по 40-50% с престояла вода. Като си сменил филтрите вероятно си направил малък рестарт на азотния цикъл. Новият филтър случайно да има активен въглен в него ?

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #10 : сряда, 08 юни 2016 г., 09:36 ч. »
Стува ми се, че действаш малко хаотично.
Мощни филтри - слаби филтри, аерираща завеса, денонощно осветление и др. Нормално е рибките да са под стрес. Буквално са в очакване на следващото бедствие. В случая на алхимията отговаряме с гадаене, от научна гледна точка, знаем колко са ефикасни, нали?!?
Във форума има доста информация за стартиране, съвместимост и др. Прочети туй- онуй, за да можем да стигнем до верните въпроси и от там до верните отговори  :drinks:.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен ogun

• Активен потребител
  • Публикации: 56
« Отговор #11 : петък, 10 юни 2016 г., 09:53 ч. »
Може да имаш проблеми някакви в аквариума, ама според мен и гупите са някакви бъгави.
И аз съм от Пловдив. Моите ги взех от магазина срещу мола, но видях, че има същите и срещу Синдикалния дом. Може и нещо да е с климатизацията, щото останалата ми една гупа от тези расте, и даже роди.

Неактивен vankonm

• Регистриран потребител
« Отговор #12 : събота, 11 юни 2016 г., 08:51 ч. »
Оказа се че бетата ми е направила много поразии....нахапала е освен гупите и др малки рибки, при което се е вдигнала токсичността на водата. Сутринта извадих една боция, 1 гупа мъртви. 1 от гупите която ми изчезна мин седмица беше нахапана до половината

Неактивен Gerka92

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
  • Нас. място: Берковица
« Отговор #13 : вторник, 25 октомври 2016 г., 18:08 ч. »
Здтавейте! Имам аквариум около 30 до 40 лв имам доста обитатели като 2 молинези,2 хелера,2 неонки,2 анцитруса,около 6 гупи,2 които не им знам имената :D и още 1 двойка живородки ,които чак не ги знам как се казваха.Имам нагревател и коморесор а гъба.Имам няколко раждали гупи.Ороблема е че 1 умря и 2-рата е на чът като има същите симотоми като 1-вата и двете доста бременни.1 се спомина ореди 1,2 седмици.Всеедно тръгва да ражда дуоето и става щръкнало,но няма бебета.Люспите настръхнали и хрилете отворени.Стоеше на повърхността и трудно и тромаво плува.На 3 ден умре.Сега и тази я гледам тромава с отворени хриле и само на повърхността седи.Слагам морка сол около 1 с.л като сменям водата и метиленово синьо.На другите рибки нищо им няма вече 1 м сме заедно и всичко си е ок.Дайте ми савет какво да правя и от какво можеа е тази мистериозна смърт? :( Благодаря!

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #14 : вторник, 25 октомври 2016 г., 19:02 ч. »
2 които не им знам имената :D и още 1 двойка живородки ,които чак не ги знам как се казваха.

На такъв пост с такъв правопис, мога само да кажа, че имаш една болест, ама чак не знам как се казва... :fool:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.