Здравейте,казвам се Митко на 30г от гр.София,женен съм имам 2 деца едното е първи клас другото е на 5 месеца.Както всеки един (предполагам) в този форум е започнал с рибки още от малък,така и аз.Поради кофти детство не можех да имам много неща свързани с акваристиката мъчех се с едно малко самоделно аквариумче..както и да е..Та след доста време чакане и събиране на материал мога да кажа,че си спретнах един доста приличен аквариум.Преди да дам информация за аквариума искам да благодаря още веднъж на следните колеги те си знаят защо:Valkov,Chr,DSS,BMW M5 и С.Павлов.Ето и малко инфо за аквата,стартиран е на 23.02.2017 размери ДШВ 185/45/60 или 499 литра.Фитрация Eheim professionel 4+250 знам че е малко филтрацията за този аквариум но не смятам да има кой знае колко риби.Ако с времето видя че има проблем ще сложа един вътрешен филтър и така.Нагревател Jager 300w.Wavemaker имам в лявата страна да върти повърнохстта като цяло така съм нагласил филтъра и wavemakera че нямам точка в аквариума през която не минава вода в смисъл че растенията се клатят на всякъде а и се развиват добре.Осветлението е мое производство след един тест в скаридарник с явански мъх само една луничка от 5w 6400к направи мъха да "лети" като растеж.Та за осветлението 7 лунички по 5w 6400к незнам как да сметна колко ми трябва но така прецених така направих и май се оказа късмета на начинаещия,защото растенията се развиват добре.Колкото за растенията няма да ги изброявам на снимките ще се ориентирате по-добре от мен

.Грунда е кварцов пясък 4-6 и малко речен за цвят.Месец по-късно имаме и обитатели вече 2бр Glossolepis incisus 1бр. Melanotaenia boesemani 1бр.Melanotaenia parkinsoni 5бр Дискус от колегата DSS 4бр скаларии мое поколение.1бр Данио.Качвам малко снимки от ден 1 до снощи.