Други > Лафче

По голям аквариум

(1/2) > >>

Gento:
Здравейте. Взех по голям аквариум, преминавам от 80л на около 240л. Новият аквариум е със размери: Д 120 Ш 40 и В 50см от 10мм стъкло. Имам стария аквариум от около година и разполагам със следните растения:  Cryptocoryne wendtii Tropica
Hygrophila Corymbosa -Лимонче
HIGROPHILA DIFORMIS
Криптокорина Undulata broad leaves
Анубис нана и малко мъх но не му знам името както и още две които ми приличат на Копър и Розмарин :). Та се чудя какво да взема още може би някоя със по големи листа така че да пълни аквариума. Не искам капризни растения понеже не торя в момента и не искам, че става сложно.
1.Имам канистър Sun sun HW 304B- 2000л/ч дали ще е достатъчен и да слагам ли гъба на най долната кошница в момента няма така го взех?
2. Грунда ще е пресят речен пясък.
3. Имам 1мъжка Колиза Лалия (Blu powder)се води май и поколение около 15на  от нея които мисля да прехвърля в големия аквариум като пораснат( сега са около 1см на 5 седмици), също така 5 Ц.Тернеции 2 Анцитруса албинос и 2 Кулита( които смятам да махна и да сложа Ред Чери скариди). Искам рибки  които се движат на пасаж защото неонките са пръснати и се чудя за Разбора Москито или Micro razbora galaxi макар че Галакси то скъпичко 5лв за брой а ще трябват доста че да си личат в аквариума. Децата искат Бети но се съмнявам дали ще се спогаждат със Лалиите че обитават един слой в аквариума.
4. Под аквариума имам 3см Фибран вътре трябва ли да сложа под грунда(примерно 0.5см ХПС от това за ламинат) във малкия аквариум нямам?
5. Малко извън темата но в момента сменят тръби на канализацията в гр.Бургас и един колега смени около 20л вода и след два дена му измряха цихлидите и мисли че е от това. Та питането ми е може ли да пълня вода за аквариума от крайпътна чешма или не е желателно?

Lightning_boy:
Здравей.
Хубаво си решил да минеш на по-голямо корито.
Филтъра според мен ще ти е напълно достатъчен. За гъби вътре ... не е лошо като цяло, но не са някакъв кой знае какъв фактор.
С грунда няма да имаш грижи. Няма защо вътре да слагаш подложка, безмислено е според мен. Фибрана е достатъчен.
И да... възможно е на колегата да са му изтръшкали рибите от чешмяната вода.
Едно време за малкия аквариум си носих вода от чешмата, която беше близо до нас в гората. Ако ти се мъкне вода - давай смело. :surrendered:

Gento:
Аз взех канистъра със 3 кошници керамични пръстени. Също така имам и медия от малкия аквариум от канистър самоделка, която може да сложа да се зацикли по бързо. За Фибран вътре се чудя ако сложа камъни нещо да не повредя дъното.

Gento:
Ето какво сътворих.

malomir:
Малко са ти растенията за начало. Намери още бързорастящи за начало, да потръгне. после можеш да ги разкараш. Този анубиас в грунда ли си го напъхал направо?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия