Аквариуми > Осветление

Въпрос за осветление на 250л.-50/100/50

(1/3) > >>

NIKO:
Здравейте,аз съм начинаещ в сферата на акваристиката,и ще бъда много благодарен ако някой ми помогне.Имам аквариум-250л.-50/100/50.  В момента съм с много слабо осветление и картината е под всякаква критика,може ли някой да ми даде съвет какво осветление трябва,в смисъл ватове,спектър,дължина на пурите и т.н. Благодаря предварително.

Kratun:
Здравей!
Преди да се ангажираме с по-конкретен отговор. Разкажи ни повече за този аквариум! Какви растения ще отглеждаш в него? Ще имаш ли система за въглероден диоксид? Колко смяташ да го залесиш (приблизителен процент от площта на дъното)? Най-общо мога да ти кажа, че 0,5-0,7 вата за литър вода ще са достатъчно за повечето растения. Спектъра на лампите трябва да съдържа достатъчно синя и червена светлина. Осветеност между 8 и 10 часа дневно също ще е достатъчна.

Виолета:
Диян ме е изпреварил :)
Това, което мога да добавя за конкретния случай е, че са подходящи луминесцентни пури 30W (с дължина 90 см), вероятно ще са достатъчни 3, а колкото до вида - Philips Aquarelle (или Sylvania Aquastar), Sylvania Grolux и една обикновена пура, например Philips 965/865.
Дай подробности наистина и ще умуваме дали тези неща, които ти препоръчахме, ще са подходящи.

Stas:
Моя растителен е 110х50х45 см. Светя с 3 х 30 вата.
От години е така и не съм имал проблем с недостиг на светлина. Подавам СО2 и торя през ден.
Капака е правен от Виолета и в него има 1хФилипс Акварел + 1хСилвания Гролукс + 1х840.

NIKO:
Благодаря ви за отговорите,за сега не смятам да използвам система за въглероден диоксид(понеже съм аматъор:) )по-принцип мисля да  залеся дъното 70-80%,но само мисля,не знам дали ще се справя,НА ВАС РАЗЧИТАМ.100х50х50-Д/Ш/В  .STAS имам едно въпросче към теб. не ми е ясно.................. + 1х840.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия