Автор Тема: Оплаквания до Арменския поп  (Прочетено 72350 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Оплаквания до Арменския поп
« Отговор #150 : вторник, 17 февруари 2015 г., 22:51 ч. »
 :ok: Ок не съм разбрал

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #151 : сряда, 18 февруари 2015 г., 00:47 ч. »
Касае друг форум, но там рискувам да получа екваториално точен и топъл отговор...

Тук досега не помня да сме наказвали някого, задето си е казал мнението. Да се поскараме - да. Човешко е. Но стига да се придържаме към добрия тон, към коректните отношения и към правилата, можем да си кажем всичко.  :drinks:

П. П. Ако някой не е съгласен с горното, той вероятно вече не пише тук.  :diablo:
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
  • Публикации: 68
« Отговор #152 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 04:54 ч. »
Дедо попе, да питам чадо нещо си дето го дъвча  ама много жилаво бре. Та рекох да видя как пишат разни твои ра'би ама в темата се вижда но неможеш да проследиш мисълта и  насоките на някой тесен специалист който дава мнение и обяснява как стават тайните в акваристиката. Що бе дедо попе си пазиш енорията така строго и не даваш да погледне и сокол даже  ко списват мишоците? Може и аз да съм дърт вече синко и да не доразбирам как  да влезна в библиотеката. Може и да нямам ключ за там. Знам ли веки ко ми е на дъртата беловласа кратуна.

Неактивен Lan

• Активен потребител
  • Публикации: 150
« Отговор #153 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 09:56 ч. »
          Може ли да попитам уважаемия г-н Рикардо какво точно означава думата "ра'би"? И от коя дума произлиза, защото аз не мога да се сетя, а обикновено нямам такива затруднения. По принцип апострофът се използва да замести изпусната част от думата, когато тя е изписана така, както се произнася при диалектен или жаргонен говор. Например "к'во" е думата "какво" и т. н. - мисля, че е ясно.
          Питам, защото без тази дума ми се губи смисълът на цялото изречение. А може пък стилът без препинателни знаци, но със засукано витиевато изложение, просто да ми идва в повече, отколкото мога да асимилирам със своята "дърта беловласа кратуна"? Знам ли!...
О, неразумний и юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин и не четеш и пишеш на своя език?
Паисий Хилендарски "История славянобългарска"

Разликата между почти точната и точната дума е като разликата между светулката и светкавицата.
Марк Твен

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
« Отговор #154 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 17:14 ч. »
До Lan: ра'би е раб Божий в мн.ч.  синко и не му се бъркай из расото на дедо ти Йерменски поп. Той си знае работата и познайва езика на помазаните с Елей. Колкото до думата която цитираш за пример си има доста интрепретации и не ми се иска сега да  уточняваме правописният речник.  Пък и това единствената тема в която съм си позволил малка фриволност  в начина на изписване-изговаряне на думите. В останалите теми съм спазвал строги пости и съм се придържал към каноните.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #155 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 18:38 ч. »
 :hmm:, е да, де, ама ние - простосмъртните Божи раби, тъй и не разбрахме где е въпроса и що гласи?!?!?
 А и дедо ти поп може да  е премъдър, но не е държал Божия шлифер, камо ли да се е посветил във вещерство, за да отгатне терзанията на клетата ти душа...
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
« Отговор #156 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 21:10 ч. »
Питането ми е защо не може обикновен  член на форума да види статистиката на някой друг такъв член и да проследи какво е писал а трябва да ровим във всяка тема за да видим какви мнения и съвети е давал и докато следим тази сложна мисъл си губи умисъла да раберем какво е искал да каже. Сега надявам се е ясен въпроса ми или да го пусна през още по-ситната мелачка?

Неактивен Lan

• Активен потребител
  • Публикации: 150
« Отговор #157 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 23:06 ч. »
           Ами не сте прав - съжалявам, че трябва да го кажа. Ако сте влезли във форума не като гост, а като потребител, можете да видите всичко, което някой друг потребител е писал от регистрирането си във форума до настоящия ден, час и минута.
          Ще се опитам да обясня накратко необходимите стъпки, тъй като може да е от полза за всеки нов член на форума: позиционирате курсора на мишката върху името (псевдонима) на потребителя, чиито публикации искате да прегледате; щраквате с левия бутон (или десния, за да отворите профила в нов прозорец) и влизате в профила на потребителя; горе вляво е аватарът с малко допълнителна информация за него и нещо като меню с три команди: "Изпращане на ЛС", "Показване на публикации" и "Показване на статистика". Това, което ще добавя е, че при показването на публикациите те са подредени хронологично в реда на появяването си (последните са най-отгоре) и при по-активни потребители заемат доста страници, така че ако търсите нещо конкретно, може да ви потрябва известно време да го намерите. Също така е полезно да се знае, че за всяка публикация е отбелязана темата (и раздела), в която е публикувана и има линк към нея.
          Надявам се тази информация да отговаря на въпроса ви. Ако ли не е достатъчна, дядо поп ще допълни това, което съм пропуснал.

ПП: Моля за извинение - не е точно така. Имало една малка подробност, която съм забравил, но която касае всички новорегистрирани. Най-добре вижте темата "Потрбителски групи в AQUAPORTAL.BG" в раздела "Правила на форума".
О, неразумний и юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин и не четеш и пишеш на своя език?
Паисий Хилендарски "История славянобългарска"

Разликата между почти точната и точната дума е като разликата между светулката и светкавицата.
Марк Твен

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
« Отговор #158 : четвъртък, 26 февруари 2015 г., 23:59 ч. »
Благодаря за разяснението. По принцип чета всичко но това ми е убягнало от погледа.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #159 : петък, 27 февруари 2015 г., 15:29 ч. »
Чудя, възможно ли е, някак си да се филтрат изключително тъпите въпроси, на някои потребители?
Нещо като бърз преглед за допустимост на коментари, като филтър за новаците..
Няма да изпадам в подробности за дефиниции за "тъп въпрос".. но се чудя, защо някои упорито задават небивали въпроси? Не от незнание или желание за учене, защото всеки "зелен" минава през такива етапи. Просто потребители, които упорито си пишат едни и същи неща, нещо като чесане на езика.
Форума е място за взаимо помощ и всеки, който търси я намира. Не знам обаче, какво търсят някои упорити нахалитети..
Хоби или тиха лудост?

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #160 : събота, 28 февруари 2015 г., 00:11 ч. »
Има начин да се "филтрират" - назначаваме един дежурен да следи новите постове и да преценява тъпи ли са или не. Обаче... този дежурен трябва да кибичи непрекъснато във форума, а и преценката му ще е субективна. Когато пък не е на кеф, може всички постове да му се струват тъпи.
Всичко е въпрос на колективна търпимост. Ако преценим, че някой твърде много дразни останалите - присъединяваме го към "групата на Шаро и тогава ще публикува мнения само след одобрение от модератор. Това е начинът.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Арменски Поп

• Модератор на раздел
  • Публикации: 2
« Отговор #161 : понеделник, 13 август 2018 г., 19:11 ч. »
Да се знае! :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.