Потребители > Профили на потребителите

Профилът на asito

(1/207) > >>

asito:
Здравейте,
казвам се Аспарух,на 34г съм.Запалих се по акваристиката миналата година.Първия ми аквариум беше 50л,после добавих едно малко аквариумче 15л,купих си и още едно към 30-40л,не съм го смятал  :) В крайна сметка жената реши че стават много и махнах най-малкото  :cry1: Скоро се преместихме в ново жилище и по тоя случай имам и нов аквариум.
Размерите са 90/32/45в,120 литра.
Осветление:1x Aquarelle T5 39w + 1x Aquasky T5 39w,включващи се по отделно
Филтрация:Cristal Profi e700
Нагревател:Климатика в стаята :)
Охлаждане:два вентилатора в капака
Грунд:prodac fondo vivo,отгоре грунд някакъв,от магазина :)
Растения не малко,рибите ще са барбуси-тетразона,албинос,калифорнийски,титея,пентазона и черен,както и два коридораса жули.
CO2:таблетки на Продак,но не съм пускал още.Засега нямам система,но може би ще сложа.Зависи как ще тръгнат растенията.
Аквариума на снимките е на 48 часа,сложих биоактиватор във филтъра,както и 20 литра вода с акита от стария аквариум.Осветлението работи 5-6 часа в денонощието,и двете лампи.
Благодаря на всички помогнали ми със съвет,както и на Hajigeo,който ми подари много растения.
Поздрави!
ПП:Забравих да пиша че съм моряк и жената гледа рибоците докато ме няма.

Rockad:
Супер! Харесва ми аквариума ти много и то. Обичам и барбуси. Твоят ще ми стане любим аквариум  :D

malomir:
Началото е прекрасно. Дано всичко да ти върви безпроблемно. Изчакай с рибите колкото можеш повече, да се завърти азотния цикъл. Ако жена ти има проблеми докато кръстосваш из моретата да пише тук, ще помагаме. Честит ти нов аквариум!

asito:
Благодаря!Радвам се че ви харесва.Ще изчакам но не знам колко ще удържа :) Голяма мания ми стана тая акваристика :)

malomir:
Хмм, познато на всички чувство. Все пак задръж малко топката. Ще спетиш нерви, писане във форума. И все пак трябва да ни пука и за рибите нали? Когато все пак решиш да заселваш, го прави постепенно. Новия аквариум е деликатно нещо и всяка промяна в параметрите, ще му се отрази зле.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия