Аквариуми > Бавни аквариуми

Бавен аквариум 54 l

<< < (2/11) > >>

svgnsali:
Това си е жив експеримент, съгласен съм.
Специално за този вид елеохарис има мнения, че вървял без СО2 и вяло осветление.
А и от там от дето пазарих ме увериха че рястял при всякакви условия - мокро, суха, под вода, над вода..
Тук тамс е виждат зелени листенца.
Мен повече ме съмнява да успеят да се захванат. Седят на молитва и магия в това манадо. Добре, че тия неонки са мързеливи и въобще не помръдват  :crazy:
А и ще мисля за осветлението..
Та затова казвам, да видим какво ще се случи..

Горан:
Добре, щом е експеримент. По принцип това манадо е инертен грунд, и сам по себе си, ще му трябва доста време за да заработи, както трябва. Бил като акумулаторна батерия, събирал хранителните вещества, и после ги отдавал на растенията. За това и препоръчват да се комбинира отдолу с хранителна подложка. За елеохариса не знам, не съм отглеждал това растение, но си е бърза китка, и не се знае какво ще се случи с него. Ще изчакаме да видим... С тия неони зор ще видиш да ти обогатят грунда. А, и не позволява манадото, поне докато не поеме достатъчно вода дънни риби, а според мен си трябват. Аз бих сложил поне охлюви мелания, доста полезни са. Целта по принцип би трябвало да е, минимална поддръжка, но без сомчета, и мелании ще се налага да почистваш, особено стъклата в първите 3-4 месеца. Този грунд не позволява хубаво сифониране, но се надявам и да не е необходимо, дано се разрастнат китките. То идеята е да не се сифонира, де...

yasenst:
Ако не се получи с Елеохариса, може да пробваш с мъхове. Привързваш ги към керамични рингове и ги поставяш на около пет сантиметра разстояние. Ако ги постригваш, може да се получи нещо като полянка, е не съвсем, но не изглежда зле  :)

Горан:
То манадото представлява добре изпечена глина, обогатена с желязо, и при ползване на магнитна чистачка трябва да се внимава да не повлече нагоре от грунда и така да се надраска стъклото. Та, не знам дали не е по-добре мангрови корени да бъдат обвити с мъх, че с керамичните рингове става глина върху глина.

svgnsali:
Дръпнаха малко..
Има и загуби, плуващи коренчета, но са доста по-малко от очакваното.
А неоните са отчайващо статични, но шерката много им се радва и няма как, ще ги търпя.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия