Рибки > Шаранови (Cyprinidae)
Rasbora heteromorpha - споделено
nihi79:
Здравейте.
Моите Trigonostigma heteromorpha ме хванаха неподготвен.Днес 10мин. ,след като се включи осветлението забелязах две от Разборите да се заиграват в Болбитиса.След като разгледах внимателно профила им в сайта разбрах ,че хвърлят хайвер.Успях да извадя от аквариума 5 зрънца ,който слойих в един 7л.аквариум.
Въпросът ми е дали да очаквам и в утрешният ден че ще повторят хвърлянето на хайвер?
Все пак от тези 5 зрънца не очаквам чудеса.
Stas:
Едва ли. Не вярвам да хвърлят всеки ден!
Динко:
В тази тема не е писано от много време,но за да не отварям нова ще попитам тук.
Имам 6 разбори които смятам да ги направя към 20,но не ми се дават пари,а и ми се иска да размножа някакви хайверни рибки. Прочетох цялата тема и научих доста неща.
Преди два месеца си взех разборите,4 от тях са женски и ги взех с надути кореми.Не съм забелязал да им спадат коремите,затова смятам че не са хвърляли хайвер.като реша да отделя женските трябва ли първо да "истискам" хайвера?
Имам познат който работи в завод за производство на глюкоза и др. от сорта и може да ми осигури вода с точно определени параметри и напълно лишена от каквито и да е паразити. Въпросът ми е освен че трябва да е напълно "чиста"(дестилирана) вода с какви параметри трябва да е водата?
Достатъчно ли е ако му кажа че трябва да е мека и обезпаразитена?
doctora:
Браво МИШО.
Навигация
Преминаване към пълната версия