Рибки > Шаранови (Cyprinidae)

Rasbora heteromorpha - споделено

<< < (2/6) > >>

Благой:
Благодаря за споделения опит и положения труд!

Kratun:
Браво! Поздравления!
Точно това имах предвид. :up:

uzn1:
Добре описана статия mps :)

dok70:
Мишо, поздравления за подробната и изчерпателна статия! :bow:
Тоя тип статии ме провокират да опитвам нови неща.
Сега почвам да си търся от красавиците.
Гледал съм ги преди доста години, но не съм и помислял за размножаване.
Е, сега съм набрал кураж, не виждам принципна разлика с тетрите.
Ако прикрепиш едно фото ще стане по-оригинално.
Онова със сравнението на двата пола е подходящо.
 :up:

msp:

--- Цитат от: dok70 на понеделник, 07 септември 2009 г., 10:11 ч. ---
Мишо, поздравления за подробната и изчерпателна статия! :bow:
Тоя тип статии ме провокират да опитвам нови неща.
Сега почвам да си търся от красавиците.
Гледал съм ги преди доста години, но не съм и помислял за размножаване.
Е, сега съм набрал кураж, не виждам принципна разлика с тетрите.
Ако прикрепиш едно фото ще стане по-оригинално.
Онова със сравнението на двата пола е подходящо.

--- Край на цитата ---

Ако си развъждал червен неон или от малките наностомуси не би имало причина да не развъдиш лесно и тази разбора. При мен именно така се получи - просто реших да опитам. Тогава много ценни съвети за водата ми даде Мишо Стоянов, един от доайените акваристи у нас и истински приятел.  Него време имах десетина възрастни разбори в големия аквариум и реших да заредя една вана с тях защото така и така имах няколко туби с готова вода заради едни капризни наностомуси от Виена. С наностомусите(трифасциатус) се борех няколко месеца докато не уморих и двете женски. Останах с една туба кехлибарена вода и заредих разборите. Спазих всичко както съм го описал и първия път на втория ден хвърли хайвер само едната от двете заредени женски. Втората беше надута и може би трябваше да изчакам, но не рискувах. Отгледах до големи 22 малки. След девет дни заредих само хвърлящата женска и вече резултата се удвои. Раздодах тук там риби и останалите към двайсетина разбори живяха към три години и нещо.
Основно се занимавах само с малки тетри защото не искат големи съдове, съжителстват заедно и през година или две зареждах по нещо за да имам от видовете. Говоря за до преди пет шест години. Интересно е, че до тогава имаше много напреднали акваристи в размножаването на маса видове тетри, някои дори много трудни за размножаване. На техния фон аз си бях един най-обикновен хобист и се кефех на всяко люпило тетри които успявах да извадя... Търсеха се нови видове, разменяха се риби за нова кръв и т.н. С годините обаче като че ли много от дребните тетри у нас се позагубиха.
Както и да е, хобито е многопосочно и безкрайно интересно.
--------------
Говориш сигурно за тази снимка с мъжката горе и женска клиновидна разбора долу.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия