Аквариуми > Бавни аквариуми

Нов бавен (в проект)

<< < (2/6) > >>

bustama:
со2 ще ти донесе може би неприятности, но пък те учат. со2 не е голяма философия, разбереш ли що е това параметри на водата и как да ги държиш стабилни. За бавния си проект търси растения от семействата на ехинодорусите, криптокорините, папрати. Като от първите има и за полянка, но малко по-височка.

Lena:
След 2-3 дена ще пиша с какво разполагам. :)

Chr:
Не е толкова важно с какво разполагаш, а какво искаш като визия в аквариума си. Растения се намират, а относно CO2-то (и ако изключим полянка в класическия смисъл) -  можеш да го компенсираш с добавяне на глутаралдехид (Easy Carbo) и (или) по къс светлинен ден.

Lena:
Ето какво "сътворих" на 28-29 Август с подарени и закупени растения:Активният въглен в помпата ми поднесе неприятна изненада преди 4-5 дена:


Разбутах листата на растенията, за да изпадат саждите и направих повърхностно сифониране, но смених почти 30 % от водата.


Вчера жертвах 3-4 литра вода с бързо съвсем леко сифониране заради по-едрите сажди. Гъбите от филтъра пуснаха катранена вода.
Днес само тях изплакнах - пуснаха сива вода. Вече не смятам да пипам вътре.
Ня двуседмична възраст аквариума изглежда така:

След 2-3 дена мисля да пусна сомчета.

malomir:
Само аз ли не виждам нищо бавно в този аквариум?  :)
Този едър грунд е крайно неподходящ за аквариум с растения. Освен това, ще се смеси с по-ситния отдолу, това е сигурно и въпрос на съвсем малко време.
Иначе добро начало, но се иска време да се адаптират растенията и да се закрепи аквариума. Изчакай още малко с рибките. Не бързай.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия