AQUAPORTAL.BG > Сайтът

Нови профили на ракообразни

(1/1)

malomir:
Нов профил благодарение FHM:

Pseudosesarma moeshi

kalin krumov:
 Здравейте понеже вече съм собственик на 3 броя от тези красавци ,реших да им направя профил.Възможно е да има пропуски ,но се надявам да съм бил полезен. :)         

                       Зелена скарида,Скарида Бабаулти
                         Caridina Babaulti var. Green

Латинско име    Caridina Babaulti var. Green
Популярно име    Зелена скарида
Семейство     Атииди ((Atyidae)
Местообитание  Индия
Приблизителен размер  2,0-3,5 см
Минимален размер на аквариума  40 литра
Изисквания,температура  19-27°C
Изисквания, обща твърдост   5- 12°
Изисквания, pH   6,5 – 8,0
Тип вода   сладка
Ниво на трудност   лесно
Описание:
Тази скарида е една от най-интересните в аквариумното хоби.Цветът при нея варира от бледозелено (почти прозрачно) през зелено до кафяво.Интересното при този вид скариди е ,че сменя цветът си в зависимост от заобикалящата я среда.Например има информация ,че такива скариди отглеждани с Ред Чери и скариди Сакура придобиват червеникъв цвят.Обожават да се сливат с растителноста в аквариума.
Хабитат
Обитава бавно течащите водоеми в Индия,в който има гъста растителност.За пръв път тази скарида е проучена през 1984г. в Южна Индия.
Има още няколко подвида на тези скариди.
Отглеждане
Лесна за отглеждане.Не е препоръчително да се гледа с едри и агресивни риби или ракообразни.Може да се комбинира с други непретенциозни видове скариди,както и с мирни и дребни рибки.Препоръчва се в аквариума да има добра филтрация и наличие на гъста растителност.
Хранене
Всеядна скарида. Храни се с водораслите в аквариума, когато липсва друга храна. Могат да се добавят всякакви храни, предназначени за дребни рибки или специализирани храни за ракообразни, както и различни видове попарени зеленчуци – спанак, маруля, зеле,леща,моркови и други.
Размножаване
Размножават се много лесно подобно на Neocaridina heteropoda Sp.”red”.Когато женската е готова за оплождане изпуска феромони във водата при което мъжките скариди буквално ‘’полудяват’’ и търчат из аквариума.Бременната майка носи бледо жълтеникавите яйца около месец.Малките растат по-бавно от други скариди.
Важно
Силно чувствителни са към препарати и наличие на мед в аквариума!

malomir:
Чудесно! Благодарим.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия