Автор Тема: Женски бети  (Прочетено 5815 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Betata

• Активен потребител
  • Публикации: 41
Женски бети
« : събота, 17 март 2018 г., 12:47 ч. »
Здравейте, имам един въпрос миналата година имах 3 женски бети, които постоянно се биеха и две умряха. Въпроса ми е колко голям аквариум да им осигуря, за да бъде умерен боя. Сега имам една, но ще си поръчвам бетарник за мъжки бети и искам да ги размножавам. Ще ми трябвят повечко женски.

Неактивен Apoteoz33

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
  • Нас. място: Смолян
Отг: Женски бети
« Отговор #1 : сряда, 21 март 2018 г., 20:22 ч. »
Здравей. Според мен за да развъждаш Бети трябва да се увериш, че ще им предоставиш възможно най- оптималните условия за растеж и живот. Една женска хвърля около 300 яйца. Ти колко женски мислиш да гледаш :surrendered: ще имаш ли физическата възможност и знания да ги гледаш  развъждаш? Рибки не се отглеждат само с въпроси във форумите. Трябва първо много да четеш литература. За чифтосването на една двойка ще ти е необходим аквариум с размери поне 40/25/25. Но ще трябва да подсигуриш и други неща. Трябва да избереш двойка. Рибите да са в оптимално състояние за чифтосване. Самия процес си има тънкости за които ще трябва да съдействаш. Също трябва да решиш за какво ще развъждаш!  За удоволствие или ще търсиш нещо определено в багри и вид. Всяко развъждане е един голям пъзел и едно приключение приятелю. И се увери, че можеш да понесеш финансово едно такова хоби. Успех.
Да спориш с глупак е все едно да воюваш с несъществуващ!!!

Неактивен Betata

• Активен потребител
  • Публикации: 41
« Отговор #2 : сряда, 21 март 2018 г., 21:09 ч. »
Така да поразкажа за условията. Другата седмица ще поръчам един аквариум за мъжки бети с дължина 55см. ширина 10 см и височина 20см. Разделен е на 4 клетки. Три за риби с размери 15/10/20см и една 10/10/20 за нагревател и филтър. За женските имам за сега една женска в 5л. аквариум и един 20л. за размножаване.
За сега нямам мъжки. Първо ще подсигуря аквариумите и условията. После рибите ще ги гледам няколко месеца и ще ги храня и тогава чак , ако се справя ще мисля за размножаване.

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
« Отговор #3 : петък, 30 март 2018 г., 07:40 ч. »
Според мен проблема е, че рибите са малко ! Аз гледам по 20-30 женски бети в един аквариум и те не се бият. Естествено аквариума трябва да е достатъчно голям и обрасъл с растения, за да не се виждат прекалено много. Няма как да ги държиш в 5 литра вода и да не се бият !

Неактивен flame_froide

• Активен потребител
  • Публикации: 34
« Отговор #4 : петък, 17 август 2018 г., 20:22 ч. »
Някой дали може да ми каже/покаже нещо повече за това какви са тези ивици които се появяват по тялото на женската бета, когато е готова да хвърля хайвер?
Животът е като клавишите на пианото, белите са щастието и любовта, а черните са разочарованието и тъгата. Но за да се получи хубава мелодия трябва да докоснеш и двете.

Неактивен screamers

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: София
    • Оригиналните Apple части
« Отговор #5 : четвъртък, 28 февруари 2019 г., 13:02 ч. »
Не при всички обаче се появяват тези ивици, или поне аз не съм забелязвал.
Предполагам говориш за тези ?

Иначе най-лесния начин да разбереш че една бета е готова за раждане, е като забележиш че коремчето и се е подуло (но имай впредвид че и от преяждане също може и да и се надуе корема), но има ли тази бяла точица отдолу, това е признак че е готова (обикновенно около година са напълно зрели за родители.

Преди обаче да ги събереш мъжката и женската трябва да си сигурен че са съвместими като двойка и да осигуриш растителност като за укрития за женската. Хубаво е да сложиш женската при мъжкия поне за 24 часа в отделен съд, примерно в някаква родилка, та мъжкия да свикне с присъствието и. Защото ако не са се срещали никога и директно ги проснеш верятността за смърт е доста голяма. Вярно е че може да се харесат и от първият път, но аз лично не бих разчитал на това. Дано да съм ти бил полезен, успех !

П.С. За всички фенове на Бетите има страничка във фейсбук "Betta Fish Bulgaria" който иска да се присъединява. Успешен ден

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.