Рибки > Лабиринтови
съжителство лабиринтови VS цихлиди
Валката:
Привет!
Добро ли би било съжителството между скаларии и трихогастери в 200 л. аквариум
Мисля да взема и още 10 скаларии от черните, че засега са ми бели само. Или ще е пренаселено с още 10 скаларии? :burp: :eyes:
А и ако сложа един истински корал, няма ли да стане водата твърде твърда, дали ще е добре, не ли варовик корала???
geshi:
То и сега май е пренаселено!
Само гъбата ли ти е филтрацията?
Валката:
Може би наистина е пренаселено :up:
Ще помисля, дали да не си останат толкова. Благодаря! ;)
Намерих един красив корал, чудя се дали няма да ги разболее, да го взема ли? Красив, бял, прекрасен корал... ....
Но като съжителство сигурно са си ок, нали
malomir:
Корала няма място в сладководен аквариум. Нито е естстически издържано, нито е полезно да втвърди още водата. Скалариите живеят в много мека вода в натурания си хабитат. СЪжителството със трихогастери е допустимо, но аз не бих го направил. Имат различни изисквания към водата и двата вида са териториални. 200 литра са нищо за толкова риби.
Валката:
:dontknow:
Аз също правя разлика между сладководен и соленоводен аквариум, но наскоро взетите скаларии не се чувстваха добре,... и бях посъветвана да сложа морска сол и сол една с.л. в аквариума. Солта втвърдява, разбрах това, но ето минаха няколко дена и скалариите се адаптираха. Всичко е ок, но не мисля дефакто, че наистина е пренаселено, то и по това спор няма - все пак това не са 50, а цели двеста литра. :eyes:Големият аквариум е за по-големи и за повече риби...все пак, нали затова е толкова голям, това не е колба за златна рибка, а голям аквариум.
Мисля да им сложа и стена с кислород догодина :lol:
Поздрави на морето!
Навигация
Преминаване към пълната версия