Абе то е така, ама и хич не е така
Темите за стартиращи, сигурно сте ги минали, не е зле да се повтори.
Както всяко ново хоби и това си иска четене, питане и т.н.
Аз раздавам с шепи явански мъх, често и хвърлям. Ако искате, на ЛС данни за Еконт. Питате чичко гугал какво е що и ще видите. Аз не му правя нищо, при мен просто вирее като плевел. Вързал съм го на корен с корда, ама преди доста време и сега си стои от самосебе си.
Тия 15 л обем за нищо не стават мен ако питате. В продавалниците е пълно с аква 2ра ръка, не разбрах откъде сте, да ви опътим за нещо по разумно като размери и обем, custom made дет се вика по модерно му.
Нямам голям успех с бети, признавам , но филтрацията винаги е нужна. Не сменяйте много вода и много често, да не цакате баланса. Аквариума не се дезинфекцира, колкото и да е актуално това сега. Просто сменяте около 20-30 % (процента) от реалният обем вода. С престояла вода. Колкото по хлорирана от чешамата, толкова по престоя трябва да е. Има и крайни решения, да се аерира, докато престоява, но едва ли ще ви се наложи.
Те за тва малките литражи са боза, щото като сложиш филтъра и 1/2 отиде ..
Нагревател за сега може да прескочите.
Сайт за продажба на растения не знам да има, но знае ли човек.
Ако позволите съвет, вижте макс какво място имате за аквариум, споделете тук, намерете майстор, който да го направи по вашите макс размери. Филтъра е важен, там се действа като Мечо пух. Няма риба, която да и стане лошо от добра филтрация. Силата, може да се нагласи някак.
Пак да повторя, трябва да почетете и поровите в нета за основните грешки на новобранците. Няма смисъл да откривате топлата вода, да наливате пари в зоо магазини (
макар че и те трябва да продават, няма как) всичко е написано и в този и др форуми.