Рибки > Лабиринтови

Колиза Лалия

<< < (2/5) > >>

Gento:
Не на 100% защото за пръв път имам такива. Сега са в отделен 25л аквариум сложих малко роголистник егерия денса и леща да плуват на повърхността и им върви леко аерация, дадох им замразена артемия и храна на люспи. Може и да си въобразявам ама сякаш се заиграват от време на време. Тя му се търкаше по 1 време той я побутва и понякога я хапе леко по задната опашка. Но мъжкия не прави гнездо от балончета. Другото което се зачудих е че нейните мустачки отдолу са по дълги от неговите. Иначе "Тя" ако е "Тя" изглежда леко закръглена.

dennis:

--- Цитат от: Gento на петък, 04 февруари 2022 г., 22:39 ч. ---
Другото което се зачудих е че нейните мустачки отдолу са по дълги от неговите.

--- Край на цитата ---

Неговите "мустачки" очевидно са откъснати/отхапани. Не това е белег. Явно е имало борба някъде където са гледни. На какъв размер са? Може да не прави гнездо мъжкаря, ако е млад още. Ако не са все още стресирани на снимката, то той има още малко да поузрее, да се пооцвети и ще стане работата ;). Ако са двойка де..

Gento:
Около 4,5~5,5см са мерих с ролетката сутринта :D,  от време на време стоят по ъглите на аквариума и се чудя дали да не ги преместя в общия аквариум 80л, Д60, В44, Ш35СМ и след време да ги пробвам пак, или да им включа нагревател да им вдигна температурата и да ги храня с замразена артемия няколко дни още. Имам и друго питане ще могат ли да съжителстват и с чифт Апистограма Какаду в общия аквариум горе на снимката? Мога да се лиша от някои от другите риби : тернеций,неонки,молинезий.

dennis:
Не би трябвало да има проблем, колизите стоят близо до повърхността, а апистограмите - до дъното.Да не дойдат само в повече рибите.

Gento:
Апистограма Какаду я дават горен слой в 1 книжка на Sera. Имам 2 аманови и 5 ред чери скариди до момента другите не закачат възрастните индивиди ( мисля да ги местя черитата в малкия 25л аквариум да се завъдят) Но дали Апистограма Какаду няма да ги яде и като големи.Иначе имам самоделка външен филтър с помпа Хайлеа 700л/ч с около 1,5кг медия вътре.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия