Полезно > FAQ

Смяна на водата

<< < (2/4) > >>

stermo:
аз пък до сега си мислех че колкото повече толкова по добре и държа по едно количество да престоява по 7 дни и чак тогава я използвам и зареждам веднага друго количество за следващата смяна след 7 дни. Благодаря за разяснението

negepamopukc:
И аз държа по седем дни водата за смяна. Имам къде да седи на тъмно е и се темперира на 24 градуса. Според мен няма проблем да престоява повече от 48 часа.  :crazy:

Boby_:
Ако е на тъмно, за да не започнат да се развиват водорасли в нея, не виждам защо да не стои и седем дни.  :drinks:

stermo:
моите съдове са си на пряка слънчева светлина през половината от светлата част на деня и имам проблем с "черната брада" - ето от къде са ми проблемите - започвам от чешмата

Boby_:

--- Цитат от: stermo на понеделник, 01 април 2013 г., 18:46 ч. ---
моите съдове са си на пряка слънчева светлина през половината от светлата част на деня и имам проблем с "черната брада" - ето от къде са ми проблемите - започвам от чешмата

--- Край на цитата ---

Едва ли са от това проблемите с брадата - тя е малко по-особена като изисквания. Доколкото знам, има нужда от високи нива фосфати и от не толкова много светлина, колкото зелените водорасли. Нищо не пречи да пробваш известно време и направо от чешмата да наливаш, но не ми се вярва да помогне.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия