Аквариуми > Осветление

Ново осветление на 360 литра

(1/1)

Тодор Танев:
Дойде ми времето да си подменя осветлението. До сега ползвах комбинация от 965, 840, и 860. Спава въпрос за 4 пури по 54 вата Т5. Сега срещам затруднение при намирането на нови такива и трябва да мисля за нов вариант.
Намерих в интернет Ferplast AquaSky (6500K) и Ferplast Aquarelle (10000K) за по около 30 лв. парчето ама понеже не разбирам много от осветление та затова питам как ви се струва като комбинация и каква да бъде тя. Дали 2 да са AquaSky и 2 - Aquarelle. Също има вариант и да взема GroLux и Aquastar. Коя от комбинациите ще е по добра за растителен аквариум.
Освен тези лампи имам и 2 по 36 вата(GroLux и една обикновенна).

Виолета:
Комбинацията е добра, разбира се, добри са и парите  :eyes:
Не бързай, изчакай 2-3 дни, ще видя дали не мога да ти помогна с 965 или 865. А можем да заменим и едната обикновена 36W с Aquarelle като вариант. Тогава Т5 могат спокойно да са същите. Предполагам, че искаш да замениш пурите, защото ги ползваш от доста време. Това е съвсем основателна причина и нека обърна внимание и на останалите, че след около година ефективността на луминесцентното осветление спада значително, с 30 до 50%. Затова трябва да се помисли по-отрано.

Тодор Танев:

--- Цитат от: Violeta на вторник, 20 януари 2009 г., 12:48 ч. ---
Комбинацията е добра, разбира се, добри са и парите  :eyes:
Не бързай, изчакай 2-3 дни, ще видя дали не мога да ти помогна с 965 или 865. А можем да заменим и едната обикновена 36W с Aquarelle като вариант. Тогава Т5 могат спокойно да са същите. Предполагам, че искаш да замениш пурите, защото ги ползваш от доста време. Това е съвсем основателна причина и нека обърна внимание и на останалите, че след около година ефективността на луминесцентното осветление спада значително, с 30 до 50%. Затова трябва да се помисли по-отрано.

--- Край на цитата ---

Благодаря
По принцип ако има смисъл и тази комбинация от AquaSky и Aquarelle е по добра бих дал и повече пари. Просто неразбирам от осветление и затова питам. Ако пък е горе долу все тая дали ще са те или 965 комбинирана с някаква друга ще се въползвам от предложението ти.
Иначе наистина искам да ги сменя защото мина година откакто съм ги сложил.

cardin:

--- Цитат от: Виолета на вторник, 20 януари 2009 г., 12:48 ч. ---
Предполагам, че искаш да замениш пурите, защото ги ползваш от доста време. Това е съвсем основателна причина и нека обърна внимание и на останалите, че след около година ефективността на луминесцентното осветление спада значително, с 30 до 50%. Затова трябва да се помисли по-отрано.

--- Край на цитата ---

Уау, добре че погледнах тук и се сетих че и моите Т5 са за смяна.Сега като се замисля другия месец стават на 2 години пурите.А пък преди 2 години като си сменях осветлението с лампи Т5 защо ми е останала някаква информация в главата че Т5-ците губят ефективността си на по голям период от време ,а не на една година незнам.
Иначе моита комбинация за 350л ми аквариум е такава--- 4 по 54в Т5- 830,965,Гро лукс и Аквастар.
От 830 и 965 имам по една резервна а пък сега Гро лукс и Аквастара мога да ги заменя с AquaSky и Aquarelle.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия