Автор Тема: Размножаване на розово данио?  (Прочетено 4512 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kokolqja

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
Размножаване на розово данио?
« : понеделник, 11 юли 2011 г., 13:30 ч. »
Направих някъкъв жалък опит да си развъдя даниото(розаово е).В един малък аквариум(30л)сложих на дъното малко ситни камъчета отгоре мрежа от железарията я купих(обаче е червена),нагревател,камъче за въздух(естествено свързано към аераторна помпа)и сляд това налях 50% от големия аквариум и 50% престояла от чешмата вода докато нивото стигна 15 сантиметра.Сложих 1 женска и 2 мъжки.Това всичкото стана около 17:00 часа.На сутринта стоях зяпах аквариума,пуснах един слънчев лъч да минава през щорите(  Яко нали така обичали) и те започнаха да си играят нещо на осветеното място.След това ме посъветваха да вдигна градусите до 28 постепенно естествено(преди това бяха 25).Пуснах вътре още един мъжки и станаха 1:3.Чаках,чаках и на 2рия ден ги извадих защото женската започна да си полегва на дъното.Много нещо изчетох за тия риби.Незнам аз си мисля че са се стресирали от червения цвят на мрежата.Сега намерих бяла мрежа прочетох че трябва да и направя рамка защото инъче може да не се оплоди хаивера.Рибите ги върнах в общия аквариум днес 11.07.2011г.
Женската ще се пръсне горката.Много нещо написах,но въпроса ми е КОГА НАЙ-РАНО МОГА ПАК ДА ГИ ЗАРЕДЯ?А и още един въпрос имам верно ли е (някъде бях чела),че данио е готова да хвърля хайвер на всеки 7 дена?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.