Автор Тема: Помогнете !! Телескоп който е апатичен може ли да му се помогне? и ако може как?  (Прочетено 3239 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Lina

• Регистриран потребител
  • Публикации: 12
  • Нас. място: sofia
  • Natural Woman
Моля ви ако може някой да ми помогне какво мога да направя при телескоп който е апатичен ,отделен от останалите риби и няма видими белези или зарази освен един ( Дясното му око ми се струва по оголемен от лявото ) не знам дали е признак или просто си му беше така. Преместих го ,че ако е нещо заразно да не зарази и останалите.. още мърда и не умира и не знам защо ,дайте съвет ..да му взема ли лекарстяо някакво? или пък може би витамини знам ли ?

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
Дай повече информация за обема на съда, стартиране, филтрация, съжители и всичко свързано с аквариума.

Неактивен Lina

• Регистриран потребител
  • Natural Woman
53 литра (панорамен) 3 сома ,общо 5 златни (2 телескопа ,1 жълто/оранжева , 2 бели със оранжеви мастни шапки ) и от доста време живеят в тази обстановка, филтър + помпа за въздох ( китайско 220-240V) ,model HJ=611B firma SUNSUN може да го видите мисля в google ако се потърси за по-добра информация , имам и още една помичка само от другата страна  камъче.  Имам ,грунд който не мога да ви кажа колко е виждам че и това се обсъжда в теми. Като цяло това е . Сменям вода всяка неделя - ядат един път на ден ( вечер ) ,диета всяка неделя.  Знам че ще кажете ,че им е малък аквариума но те така живееят вече доста време и мисля че средата ги задоволява , не ги развъждам или с цел някъква. Знам по-добре е по-голям , но не мога да си го позволя в момента да купя хубав и фирмен аквариум. Телескопа нямаше никакви видими белези  , просто окото о вече от известно време започна да се крие ( имам един кораб вътре ) иначе ядеше , но от снощи още по-зле и сега е преместен в друг съд със помпа вътре ... мисля ,че умира но доста бавно и се чудя може би пък да мога да му помогна ...  съжалявам ,че не мога по-подробно да опиша не съм професионална в акваристиката.

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
    • Аква свят
.... Дясното му око ми се струва по оголемен от лявото ) не знам дали е признак или просто си му беше така....

Това много често се дължи на нитратно натравяне.
Подобри хигиената - ежедневни 20/30% - тови смени на вода. Може да включиш и добавка на витамини.
За момента няма друго може да се направи, да се надяваме, че ще се подобри състоянието му.

Неактивен Lina

• Регистриран потребител
  • Natural Woman
Мнгоо благодая за отговора и ,че ми помагата ,оценявам това.

телескопа още мърда вижда ме и започва да се върти ,което ме навежда на мисълта , че може да и пусна някакво лекарство?? ако може, бих помолила да ми кажете какво е то. аз за останалите ще им купя днес витамини и друго неща, които сметна за добре и за подобряване на обстановката . Само не разбрах всеки ден ли 20-30% от водата ?

Благодаря,

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
    • Аква свят
Не мисля, че е уместно да се ползва лекарство в твоя случай, не помагат при такива натравяния.
Започни със смяна на вода и добавяй витамини.
Дано се възстанови рибока! :)

Неактивен Surikat Ribar

• Активен потребител
  • Публикации: 213
  • Хакуна матата!
Да, всеки ден и сифониране (почистване чрез сифон или някакъв маркуч) на дъното от детрита (отпадъците от рибките). Нищо не трябва да гние вътре в аквариума - храна,растения или др. ,защото се увеличава количеството амониак и нитрати,което е пагубно за рибите. Почистването и смяната на водата се прави няколко дни подред. После може да си вземете някакви тестове,да проверите дали параметрите са в норма. Ако е така, преминавате към смяна на вода веднъж седмично. М/у другото какво значи "от доста време", колко време живеят така,колко често сменяте вода и по колко?

Неактивен Lina

• Регистриран потребител
  • Natural Woman
Значи от " доста време" означава около от 4 месеца някъде, вижте аз преди 3 седмици се преместих в ново жилище и те също със мен , дали е възможно стрес да причини това плюс натравяне от вътре не знам какъв пол е но аз и казвам Виктория , тя се държи по-странно от момента на премесването може би плюс -минус една седмица . Аз съм много стриктна към смяна на вода, даже им слагам Sera - aquatan  water conditioner да унищожава хлор и др. Не мога да си го обясня от какво стана така. 100% вината сигорно е в мен.. ,но може би тя е със доста слаба имунна система. Както и да е.. аз отивам до зоо магазина и там ще ги питам дали и какво да взема. Много ,Ви благодаря .
  Не вярвам да се оправи от самосебе си , но надеждата умира последна? АМИ ако направя евтаназия? мисля .че ако не труго ще и помогна да не се мъчи ..аз съм супер емоционалнно изтощена днес.. не мога да я гледам така  :(

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
    • Аква свят
Стресът от преместването може би е основна причина за отслабването на имунната система.

Не вярвам да се оправи от самосебе си , но надеждата умира последна? АМИ ако направя евтаназия? мисля .че ако не труго ще и помогна да не се мъчи ..аз съм супер емоционалнно изтощена днес.. не мога да я гледам така  :(

Много по-вероятно е с лекарства да я убиеш, отколкото със смени на вода и добавка на витамини, но рибата си е твоя, така че ти си решавай как да процедираш.

Питаш ни и отговаряме, стараем се да сме полезни. :)

Неактивен Lina

• Регистриран потребител
  • Natural Woman
да,благодаря помагате ми много , за миг не съм се осъмнила за това потърсих по-компетентни от мен хора.
Купих сега :  SERA  FISHTAMIN -VITAMINER и Goldy Gran -Saple diet спецялно за златни рибки храна аз досега с SERA - за декоративни рибки ( люспи ). Утре ще занеса я зоо магазина вода от аквариума да направят тест на водата ми.  Като цяло човека там ми каза че рибата може някакъв вътрешен мехур да се е скапал ..ама нали не разбирам и вярвам на всеки го . Мисля и съм решила ще и капна от капките НИКОГА НИЩО НЕ ЗНАЕ ЧОВЕК може и чудо да стане.  Благодаря отново за помоща. Моля пишете ако имате да добавите нещо или да ми кажете ,кое като цяло е най-добре да им купя освен горе споменатото ,което купих преди малко.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.