53 литра (панорамен) 3 сома ,общо 5 златни (2 телескопа ,1 жълто/оранжева , 2 бели със оранжеви мастни шапки ) и от доста време живеят в тази обстановка, филтър + помпа за въздох ( китайско 220-240V) ,model HJ=611B firma SUNSUN може да го видите мисля в google ако се потърси за по-добра информация , имам и още една помичка само от другата страна камъче. Имам ,грунд който не мога да ви кажа колко е виждам че и това се обсъжда в теми. Като цяло това е . Сменям вода всяка неделя - ядат един път на ден ( вечер ) ,диета всяка неделя. Знам че ще кажете ,че им е малък аквариума но те така живееят вече доста време и мисля че средата ги задоволява , не ги развъждам или с цел някъква. Знам по-добре е по-голям , но не мога да си го позволя в момента да купя хубав и фирмен аквариум. Телескопа нямаше никакви видими белези , просто окото о вече от известно време започна да се крие ( имам един кораб вътре ) иначе ядеше , но от снощи още по-зле и сега е преместен в друг съд със помпа вътре ... мисля ,че умира но доста бавно и се чудя може би пък да мога да му помогна ... съжалявам ,че не мога по-подробно да опиша не съм професионална в акваристиката.