Аквариуми > Градинско езерце

Басейн вместо градинско езерце-опит за профил

(1/10) > >>

oriocenter:
Здравейте ,
от няколко месеца открих случайно покрай завръщането ми към акваристиката този сайт и форума и съм възхитен от качеството и обема на информацията, която откривам.
Името ми е Любо, живея във В. Търново, бизнеса ми е в Габрово, съответно в Габрово са и аквариумите ми и езерцето, защото преди около 11-12 години жена ми поиска да махна аквариума с дискусите от апартамента-"много се изпарявала водата  и миришело" .
Започвам темата за да съживя интереса към езерцата поради задаващата се пролет и да предизвикам интереса и на онези от нас, които нямат възможност да си изкопаят езеро.На снимката е миналогодишния ми опит за езеро от детски басейн-има ги във всички големи хипермаркети, складове и магазини за детски играчки. Цените не са високи и може да се използва няколко години. Най-сполучливи са тези без надуваеми странични стени, защото понякога някой от надуваемите пръстени на стените се пука и височината / обема / им намалява-съответно водата си заминава.
Обитателите са 14 златни, 20 черни телескопа  и едно кои, което доста порасна и предстои евентуална размяна.
Растения: роголисник, водни лилии, отскоро воден зюмбюл и салвиния.
Филтрация: помпа-фонтан за езеро-предстои подмяна този сезон поради недостатъчна филтърна медия.
Размер: по памет 320 х 35 см.
Облицовката е само с естетична цел. при мен е с павета, но може да се направи от всякакви подходящи камъни, според вкуса и възможностите.
На разположение съм запрепоръки и  въпроси ако имате интерес.

malomir:
Супер се е получило. Проблема с алгите  има ли го при теб и как се справяш?

rhyan:
Зимата всичката тази риба в езерото ли остава, или имаш и съдове на закрито, където ги прибираш?

Много ми е интересно, макар и да нямам възможност за езеро.

bandita:
супер е....браво колега,вярно зимно време прибираш ли ги някъде?хаха да спретна и аз едно такова в двора за арованките ми :)

unseen:
Интересно се е получило. Чувал съм ,че имало някакви филтри с UW за градински езерца за алгите. Може да се поразровиш евентуално. :) Написал си , че имаш и аквариуми? Ще видим ли нещо от тях?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия