Автор Тема: съжителство на бети с други риби?  (Прочетено 28967 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен unseen

• Активен потребител
  • Публикации: 251
  • Нас. място: Габрово
  • "Хока-хей"
съжителство на бети с други риби?
« : петък, 11 май 2012 г., 22:54 ч. »
Дайте някакви примери за съжителство на тези бети сплендес? Кой с какви риби ги отглежда и в какви съдове, че жената ме изяде да взимаме бети :) . Аз имам избор и условия в какво да ги гледам , но трябва да съм сигурен. Прочетох,но видях само че са ги гледали със златни рибки(това е нелепо според мен). И на още едно място срещнах за съжителство със неони. Не ми се пуска специален аквариум само заради тях(имам 72 литров свободен). Дали някой ги е гледал с боции?  :)
"Почивката ражда шампиона"

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: съжителство на бети с други риби?
« Отговор #1 : събота, 12 май 2012 г., 05:51 ч. »
По принцип агресията при бетите е само вътрешновидова, но съм виждал изключения. Това обаче не значи, че ако сложиш други риби в аквариума, бетите ще се чувстват добре. Трябва да избереш риби със сходно бавно поведение. АКо сложиш барбуси примерно, ще изяждат всичката храна. Не е лоша идея да ги отглеждаш с колизи например. Това е страхотна риба, също лабиринтова и обикновено нямат проблеми при взаимно съжителство. С няколко Гастромизона и поне 4-5 Боции, ще стане страхотен аквариум. Все пак имай едно наум с лабиринтовите. Никога не знаеш откъде ще им влезе перото и стават хипер агресивни. Гаранция-Франция. За всеки случай, направи укрития от плаващи растения, пещери от камъни и корени. Натуралния хабитат на всички лабиринтови е именно такъв. Бавно до нулево течение, укрития и слабо осветление.
Успех и покажи, когато направиш нещо. Ще ми е интересно, а мисля, че не само на мен.

Неактивен unseen

• Активен потребител
  • "Хока-хей"
« Отговор #2 : събота, 12 май 2012 г., 16:30 ч. »
Май работата ще отиде на биотопен нов аквариум само с бети и колизи. 72 литра е малък за боции , а и тази гастромизона и дават горна граница на температурата 24 градуса, което е несъвместимо с моите боции на 27-8 градуса. Разбира се всеки полезен съвет е добре дошъл, за да се постигне оптимална среда.

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #3 : сряда, 16 май 2012 г., 08:04 ч. »
Моите са четири /две на две  :)/, но са расли заедно и нямат проблеми помежду си. Лайфат си страхотно с два анцитруса в 25 литра и с много плаваща зеленина. Температурата ми е на 24- 25 градуса. Имам едно пънче, заплюто от едното сомче и една слюда на дупки, в която се мушка другото, бетите се крият из растенията и дебелеят.

Неактивен unseen

• Активен потребител
  • "Хока-хей"
« Отговор #4 : понеделник, 21 май 2012 г., 23:30 ч. »
Събирам още мнения, за да си изградя максимална представа за нещата. :rocknroll:

Неактивен Delphine

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #5 : сряда, 23 май 2012 г., 22:56 ч. »
Хубава тема! Дано повече знаещи хора дадат мнения.... Аз съм начинаеща, имам само една мъжка бета, но сега замислям един малък 40л аквариум и се чудя какво мога да сложа вътре освен дългоопашатия чаровник :)

Неактивен phalenopsis

• Активен потребител
  • Публикации: 363
« Отговор #6 : понеделник, 23 юли 2012 г., 12:30 ч. »
Да попитам тук-може ли да пусна двойка бети в общ аквариум 80 литра, с колизи, трихогастер, меланотения прекокс и САЕ? Някой ще бие ли някого? Също темепратурата в аквариума е 24 градуса, това ще бъде ли прекалено студено за бетата? Нямам нагрвател и темепратурата е като в стаята, а там има климатик и се поддържа на такива градуси.

Неактивен kardinal

• Активен потребител
  • Публикации: 32
  • Нас. място: София
« Отговор #7 : четвъртък, 26 юли 2012 г., 08:22 ч. »
Има голяма вероятност бетите и особено мъжката да останат без перки (плавници).
По добре си гледай мъжката отделно.Женска бета не ти трябва ,ако не смяташ да ги развъждаш,но там нещата са по особени.

Неактивен Vall

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
« Отговор #8 : понеделник, 14 декември 2015 г., 22:52 ч. »
Здравейте за да не отварям нова тема бих искала няколко мнения за съжителството с бетите ми. Аз имам мъжка и женска отглеждам ги с ненки, розово данио, синьо рамирези, червеноноси тетри, хелери и една сребърна акула която скора мисля да махам. Аквариума ми е 130 литра има растения и направени саморъчно пещери, температурата е 26-27 градуса ;). Та въпроса ми е мога ли да прибавя още бети, притесняваме тяхната вътревидова агресия. Някъде пише че в такива големи аквариуми няма проблем да се гледат по 2-3 мъжки и сътветно по 5-6 женски. А според вас? :)

Неактивен Vall

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
« Отговор #9 : понеделник, 14 декември 2015 г., 22:54 ч. »
Ето го и аквариума. И бетата ми

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #10 : вторник, 15 декември 2015 г., 06:53 ч. »
А според вас? :)

Според мен, няма как да стане това. Като искаш много бети, разделяш един 50 литров аквариум на малки камери, примерно 5 броя и пускаш 5 бети във всяка една камера. Камерите е добре да се направят от ситна мрежа, за да можеш да ползваш една филтрация на целия аквариум, а и също да няма възможност да се докопат една друга, защото докопат ли се, изхода обикновено е летален.

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
« Отговор #11 : вторник, 15 декември 2015 г., 21:35 ч. »
Изходът не винаги е летален, просто красивите перки стават на парцали и се обезсмисля гледането на бети. Същото се отнася и за всички риби перкоядци - не може с барбуси, според мен не може и с други лабиринтови. Може с живородки, сомове.

Неактивен unseen

• Активен потребител
  • "Хока-хей"
« Отговор #12 : събота, 02 април 2016 г., 21:22 ч. »
Не ви съветвам да гледате бети с гупи. Докопа ли мъжка гупя и я убива. Поне така се случи при мен в 72л. аквариум с 3 , уж временни пребиваващи губи, които завинаги останаха вътре.

Неактивен bizahariev

• Активен потребител
  • Публикации: 30
« Отговор #13 : събота, 04 май 2019 г., 18:05 ч. »
Здравейте имам около 13-15 литров кръгъл аквариум с растения и една бета. Мога ли да сложа един отоцинклус при нея или ще я нападне?

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #14 : понеделник, 06 май 2019 г., 01:50 ч. »
В този литраж, Бетата няма да му прости на отоцинклуса бъди сигурен.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.