Аквариуми > Оформление

Идея за 100 литров аквариум

(1/2) > >>

ogun:
Здравейте,
Сдобих се с един 100 литров аквариум, като към него имам капак с 2 пури за осветление. Трябва ми само нагревател и филтрация. Може да ми предложите нещо не много скъпо, но сравнително качествено.

Идеята ми за обитателите ми е следната.

Искам да гледам една мъжка бета с някакъв пасаж риби - да кажем към 30-тина /отворен съм за предложения, мислех си неони, но нещо не ми изглеждат да се движат в куп - всяка ходи накъдето и видят очите, а аз искам да са в куп/.  Обичам изчистените неща и не искам да имам много растителност. Знам, че бетите обичат повечко растения, но не може би да мине само с ричия на повърхността и само 2-3 растения из целия аквариум? Искам да е изчистено, като аквариум за златни рибки. Идеята ми е да сложа светъл грунд, доста светли камъни, много малко растения и някакъв черен или много тъмен фон отзад на стъклото.

Ще се получи ли добре или?

malomir:
Идеята на рибите да се движат в пасаж е да се предпазят от големите хищни риби. Ако аквариума ти е спокоен, трудно ще накараш рибите ти да се движат в група. От друга страна пък, във 100 литров аквариум ако вкараш някакъв хищник, по-малките ще бъдат вечно в стрес и едва ли ще успяват постоянно да избягат. Не знам какво бих могъл да ти предложа

Franky:
Аз ти предлагам някои от подвидовете тетри като за пасажче , че са си мънички .
Можеш някакви най-обикновенни скаларий да си вземеш - също плуват на пасаж нищо , че са по-голями (но не мисля , че е добра идея)

Иначе към по-ниските слоеве можеш да си вземеш микрогеофагус- рамирези или някоя от другите. Друго не се сещам за момента

ogun:
Това ще съжителства ли без проблеми с бета?

miroki:
Неонките са бързички та ще се справят с бета.
Но пък бетата е коварна и издебва с бавен ход, преди атака.
Но аз съм гледал 20 неонки с едно Лабео (моето беше зелено)
Бяха чудесна комбинация осигурява спокойствието и от време на време ги разгонва. Освен, че самото то е атрактивно.
Проблем е, ако искаш и други риби. Лабеото е побойник (въпреки, че чисти аквариумът, като прахосмукача). Имах и анциструс който се справяше много добре с него дори, в единични схватки веднъж седмично. (делба на терен).
Караха така около 4 години, с добавяне на неонки по малко.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия