Аквариуми > Оформление

Грунд JBL plant soil

(1/2) > >>

nolimitbg:
Здравейте, предстои ми стартиране на растителен аквариум с размери 95/50/50 за целта съм закупил 18 л.  jbl plant soil, въпроса ми е имам ли нужда от друг грунд за подложка или мога спокойно да карам само с този?

Борис:
Грунда на JBL може да ти е основно като хранителен, мисли нещо за втори пласт над него. Силничък е и доста хранителен.  :wink1:

nolimitbg:
Като гледам какво съм замислил мисля, че тези 18 л. няма да ми стигнат доникъде, ако си купя още 10 л. jbl manado кой от двата ще трябва да положа първи или да ги смеся е най добре. За първи път ползвам такива грундове и общо взето стрелям в тъмното, приемам всякакви съвети с какво да комбинирам това което имам. 

screamers:
Най-добре е "Манадото" да е отгоре. Поне аз така съм направил, но имай впредвид че манадото е много леко и лесно се размества дъното.

nolimitbg:
Порових  в чуждите форуми и  пише че jbl plant soil  се комбинира с jbl volkano mineral , като вулканото е подложка а плант сойла е отгоре, даже като си купих волканото в инструкциите пише че е препорачително да се комбинира с plant soil

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия