Здравейте. Имам аквариум 100 литров някъде с размери 60/40/40. Сложил съм на дъното 5мм фибран. Изрязал съм от към гърба 45 см парче около 2 см широко и съм сложил 2 камака за въздух. Идеята е да взема помпа с 2 изхода която да се управлява от помпата колко въздух да пуска към 2та камъка. Тук идват въпросите:
1- тези камъни (въздушната стена) ще е заровена с 5см грунд Та ще имали ефект ?
2- Гледам продават се гъвкави стени 45 см ама с 1 изход Та ако мойте камъо не стават с тази гъвкавата дали ще се получи?
3- Какво осветление ще ми трябва тъй като смятам да е средно заселен аквариума с бързо растящи растения (валиснерия, роголистник и малко анубиас)
4- Имам канистър aqua zonic pro 1800 та смятам него да ползвам вместо вътрешен филтър. Проблем ли ще е да се ползва без вътрешен филтър. Както има и УВ лампа ако може да ми дадете линк нещо да прочета кога как и за какво служи.
5- какво друго ще ми трябва за да е напълно готов освен. Замислената въздушна стена, грунда, растенията, и осветлението? Питам понеже може нещо да пропускам.
Замисъла е след като го напълня с вода да изчакам азотния цикъл и да пусна рибите живородки с 4 анцитруса.
Та ще ми трябва ли бактерия да взимам и или ако изчакам предостатъчно няма да има смисъл? И евентуално каква бактерия да взема че не съм запознат?
Надявам се да не съм сбъркал раздела за темата.