Автор Тема: Кардинал размножаване  (Прочетено 25130 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
Отг: Кардинал размножаване
« Отговор #30 : вторник, 21 април 2015 г., 09:39 ч. »
Най- добрият начин да размножиш даден вид риба, е като отделиш двойката в отделен аквариум, а не в общия. Слагаш на голото дъно някаква зелена мрежичка или растения в които рибите да хвърлят хайвера. След хвърлянето изваждаш рибите и отглеждаш малките. В общия аквариум вероятността да имаш малки е нищожна.

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
  • Публикации: 63
  • Нас. място: София
  • St. Anger Round My Neck...
    • st.anger.free.bg
« Отговор #31 : вторник, 21 април 2015 г., 22:05 ч. »
Колега, чети внимателно де, написах че съм отделил кардиналите в отделен гол аквариум... Написал си общи неща, които ги пише и в по-горни постове. Както и да е. 
Сега да ви споделя какво направих: след като видях, че хвърляха хайвер в голия аквариум, а после ядат хайвера, намерих по най-бързия начин една мрежа, но проблема беше как да я закрепя, за да не минават под нея. Поиграх си малко и с подръчни материали се получи това на снимката по-долу.
Нямах време да ги гледам дали хвърлят или не, но след 3 дни ги извадих, махнах и мрежата. Както беше писано по-горе, изчаках още 3 дни и днес вече видях "запетайките" (както казва Цецо), прикрепени по страничните стъкла.
Поизчистих много внимателно дъното от едрите боклуци, а за дребните - пуснах 10-тина охлювчета. Видях, че две юначета вече плуват на повърхността  :yahoo:
Утре чакам останалите "пилотиращите" кардиналчета да почнат да плуват свободно и започвам захранването. Ще заложа на добрия стар жълтък.
Ако успея - скоро ще кача снимки на бебоците.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #32 : сряда, 22 април 2015 г., 03:05 ч. »
Даже много си си играл. Аз го правя с проста тел. Техниката е същата и с меланотениите:

RainbowFish-Melanotaenia Australis Spawning

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
    • st.anger.free.bg
« Отговор #33 : сряда, 22 април 2015 г., 08:08 ч. »
Eeee, наложи се... на 4-5 мм процеп между мрежата и аквариума - минаваха под мрежата. А меланотениите са по-големи и можеш да си позволиш да не е плътно :)
Ако се вгледаш в "дизайна" на моята мрежа - в средите на квадрата може да се разтяга до 1 см, което ми помогна да постигна уплътняването. Все пак го правих в работата, а мерките ми ги каза жената от вкъщи по телефона - бях длъжен да се застраховам!  ;)

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
« Отговор #34 : сряда, 22 април 2015 г., 17:37 ч. »
Само дето охлювите не се пускат докато малките не започнат да плуват, защото те ядат и прикрепените ларви.

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
    • st.anger.free.bg
« Отговор #35 : сряда, 22 април 2015 г., 20:21 ч. »
Ейййй, заядлива работа, братче...
Ти как мислиш, бе "колега", дали съм разпитал преди да ги пусна?
Както и да е - мисля повече НИКОГА да не ти обръщам внимание!
Поздрави на всички останали,
До скоро.

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #36 : сряда, 22 април 2015 г., 21:31 ч. »
Така кат гледам и двамата доста сте се потрудили с направата на решетка за дъното.Във всички големи вериги магазини,в сектор градина продават зелена пвц мрежа.Според големината на рибите се подбира и размера на мрежата.Мрежата се поставя върху аквариума и се изрязва по голяма от аквариума примерно 2 см от всички страни.Със ножицата се правят четири разреза.На двете дълги страни по два разреза по 2см.Прегъва се по вътрешния размер на аквариум и сте готови.Между другото меланотениите по лесно хвърлят на някакви изкуствени растения залепени отстрани на аквариума, които имитират подводни корени на растения които се развиват близко до брега.

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #37 : сряда, 22 април 2015 г., 22:59 ч. »
Между другото меланотениите по лесно хвърлят на някакви изкуствени растения залепени отстрани на аквариума, които имитират подводни корени на растения които се развиват близко до брега.

Хмм не знаех...  :)

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
    • st.anger.free.bg
« Отговор #38 : четвъртък, 23 април 2015 г., 23:23 ч. »
Цецо, не си прав... каква е тази ирония... записвай си... :)
Иначе при мен вече всички рибета плуват свободно. "Инжектирам" жълтъчен разтвор и те като стрели се набиват в него, а това ми дава надежди... Докарам ли ги до размер да проядат артемия, мисля че ще успея.

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
    • st.anger.free.bg
« Отговор #39 : петък, 08 май 2015 г., 21:06 ч. »
Ето и обещаните снимки на кардиналчетата. Станаха на 3 седмици и от няколко дни ядат артемия като луди.  :yahoo:
Вече си имат цветове, растат много бързо и с тия темпове - скоро май ще подарявам.  :D

Неактивен rancid

• Активен потребител
  • Публикации: 21
« Отговор #40 : вторник, 12 май 2015 г., 09:31 ч. »
Колеги внимавайте с мрежите за топло изолация, защото в последно време доста често се се срещат мрежи напоени с Ц200 или други лепила, за осигуряване на по-добър контакт с  работните разтвори при монтаж на топло изолации. Поставени във водна среда почват да отделят споменатите субстанции и се получава ефекта ''отровна желирана вода"  Според мен по добрия и безопасен вариант е мрежа за засенчване или мрежа против птици използват се най-вече в селското стопанство при отглеждане на плодове и зеленчуци Окото е 2-3 мм.  Обикновено са черни или зелени на цвят.

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
    • st.anger.free.bg
« Отговор #41 : събота, 16 май 2015 г., 22:56 ч. »
Имаш право... тази мрежа, която ползвах, е бяла, леко лепнеше, и леко понамирисваше на химия. Да, естествено я мих, търках, жулих, киснах, но ако наистина е напоена едва ли съм я изчистил, но все пак беше за ден в аквариума, а после доста сменях водата на малчуганите, а от седмица са в друг аквариум.

Неактивен St. Anger

• Активен потребител
    • st.anger.free.bg
« Отговор #42 : четвъртък, 04 юни 2015 г., 21:38 ч. »
Да се похваля с нови снимки на кардиналчетата - днес станаха на 7 седмици.  :yahoo:
Избрах най-едрите 5-6 рибета и вече плуват в аквариума на кумеца.  :ok:

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #43 : петък, 05 юни 2015 г., 00:40 ч. »
Честито!

Aqua World 55 Astario