Рибки > Хищници в аквариума

Сом Фосилис и Клариас

(1/5) > >>

georgi_!:
Здравейте понеже съм нов и не можах да намеря подходяща тема реших да пиша (задам въпроси) за тези два в ида много интересни за мен сомове.
Не мога ра разбера защо са така нарочени че са свирепи хищници , понеже аз гледам смесен аквариум в него имам тигрови барбуси скаларии златни рибки пангаси гупи неони и още много риби (в момента вече съм ги разделил по големина).До този момент съм събрал 6 фосилиса като най големия е близо 25 26см. и един клариас и до сега нямам ни една изядена рибка, изтървал съм в аквариума новородени но те биват изядени от някоя скалария или барбус.
И имам един друг въпрос който ме мъчи няколко дена гледам в аквариума че клариаса охажва фосилиса (или поне така ми изглежда) навива се около него и рови в грунда а четох че така правили при чифтосване , та някой знае ли дали да си правя труда да ги отделям или да не ги закачам.  :grin:

geshi:
Ооо бъди сигурен, че рано или късно ще останеш без гупи и неонки.

georgi_!:
Възможно е но за сега те не ги закачат от другите се притеснявам повече отколкото от сомовете, а и са достатъчно големи да погълнат гупа или неон... вече 7-8 месеца съжителстват без проблем, може би им давам повечко храна  и за това нямам проблем не съм сигурен. :dontknow:

jeebok:
Колега,направил си компот с толкова различни видове!
В колко литра си ги събрал,само не казвай 50-60 литра ?

georgi_!:
хах няма в 300 литров аквариум са а малките рибки са в 70 литров и като гледам за сега са доста спокойни! :rocknroll: :up: добре се хранят и дори бих казал че имат голям апетит  :D

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия