Рибки > Хищници в аквариума
Siamese tiger fish (Datnoid)
dimitarkrastev:
Създавам тази тема, за да обменим малко опит и знания, за бъдещите любители на хищниците в аквариум, искащи да си купят този вид.
Като начало, нека акваристите, гледали тази интересна риба, да споделят-как са я отглеждали и хранели.
Очаквам отговорите ви с нетърпение. Дано да покажем, колко интересна риба е това и как се отглежда за начинаещите акваристи.
Asen:
Растителен аквариум със златни рибки не могло, кич било...
Африкански цихлиди и растения, пак не могло, биотопно не било...
Ама растителен аквариум с дискуси... е това много убаво било...
Неонка, родостомус и др. тетри по 1 в 10 литра не могло... ама 1 сиамец в 200 литра е "супер"
dimitarkrastev:
Извинявам се, но още в началото казах - хищници в аквариум, не златни рибки и неони.
А и тази риба е страхотда , не да се отглежда само тя в 200л. аквариум, а заедно с други хищни риби. /аровани,полиптеруси,скатове,разни едри цихлиди и т.н./
Специално аз мога да кажа, че е много интересна и непредсказуема риба. Аз гледам един датноид в 450л. аквариум, заедно с арована, полиптериуси и цихлиди. Много е жизнена и никога неможеш да предвидиш държанието й. А това колко рязко променя цветовете си, я прави много интересна за наблюдаване.
Asen:
Дай тон за песен, като ще обменяш опит...
Какво трябва да имам предвид, преди да си купувам сиамци?
CaptainCaveman:
--- Цитат ---
Аз гледам един датноид в 450л. аквариум, заедно с арована, полиптериуси и цихлиди.
--- Край на цитата ---
:surrendered:
Навигация
Преминаване към пълната версия