AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Полезно => Знаете ли, че... => Темата е започната от: _777_ на вторник, 06 ноември 2012 г., 22:19 ч.

Заглавие: В Тайван показаха нов вид скариди + видео
Публикация от: _777_ на вторник, 06 ноември 2012 г., 22:19 ч.
Ценителите на морските деликатеси вече ще могат да отглеждат скариди и в домашния си аквариум. Цената на този вид морски обитатели обаче е доста солена. Един екземпляр от новата скарида струва около 3400 долара.

В Тайван показаха нов вид морски видове като част от откриващото се в страната традиционно изложение за аквакултури. За ценителите на морските деликатеси ще е приятно да чуят за новия вид апетитна, модерна и несъмнено скъпа скарида, наречена Синята стрела. Името си морското създание е получило заради формата на тялото си и сините и белите си искрящи ивици в окраската.
"Новият вид скарида е кръстоска. Той може да променя окраската си като в зависимост от светлината белите или сините ивици преобладават. Скаридата може не само да се консумира, но и да се отглежда в домашен аквариум.", обяснява  Тсай Я-фенг - морски биолог.
Новият вид скариди порастват до не повече от сантиметър и половина за две години. Цената на един екземпляр в зависимост от яркостта на окраската може да достигне до 3400 долара. По време на изложението в Тайван ще могат да бъдат видени и специален вид морски кончета, отгледани в Бразилия. Цената на тези морски създания е около 200 долара.


http://www.ekipnews.com/news/nauka/zhiv_svqt/v_tajvan_pokazaha_nov_vid_skaridi_/142148/ (http://www.ekipnews.com/news/nauka/zhiv_svqt/v_tajvan_pokazaha_nov_vid_skaridi_/142148/)