Рибки > Скаларии и алтуми

скалария "Nanacapuru"

<< < (2/6) > >>

Smeagol:
 Действително много интересно!  За "бъркотията" в систематиката ми е ясно - за пълни изследвания са нужни много време, пари, материал с доказан произход, наблюдения и опити - твърде много неща за некомерсиален проект, така че скоро няма да има единна и ясна трактовка. А в същото време нуждата от някаква систематичност кара хората да ползват главно морфологични признаци за разграничаване на раси, подвидове и видове, а това е доказано непълен и ограничен (понякога дори грешен) подход в систематиката и таксономията... Но реалностите са такива :) В този ред на мисли, нямах предвид инбредна депресия при този крос, а факта, че понякога силно отдалечени във време и място популации, дори на един вид могат да бъдат с частично несъвместими геноми и поколението им да е в различна степен непълноценно. Явно при скалариите "расите" са млади и този проблем още не съществува, още повече, че цветовите различия не са гаранция за географска или репродуктивна изолация - често устойчиви цветови варианти съществуват съвместно в рамките на една популация! И отново пздравления! Методологията ви е и проста и елегантна и находчива! Ще е интересно да се анализира F2 на кроса ви, но и на това ще му дойде времето :) Браво!
 

Borko7:
Аз вчера се запалих и попрочетох в ТАФ2. Има една тема за поколение 50% Манакапуру и 37.5% Нанай. Явно там е имало и домашна скалария.
Хареса ми идеята за феромоните.

raiko:
Засега рибките от поколението се развиват отлично.  :) ...   Тялото им е с перфектни пропорции.   Надявам се, че и оцветяването им ще е красиво, но това ще стане ясно след няколко месеца.  :up:
Manacapuru x Rio Nanay generation

Smeagol:
Красиви и хармонични рибета! Браво!

Миро:
Страхотни :).Браво.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия