Рибки > Африка

Цихлиди от езерото Виктория

(1/2) > >>

Pac:
Чисто от любопитство да попитам, някой гледал ли е цихлиди от това езеро? Чудно ми е защо всички фенове на африканските цихлиди говорят само за Малави и Танганайка. В обществения аквариум в Брюксел този февруари видях аквариуми с такив риби и ми изглеждат интересни и красиви.
Ето едно линкче с викториански цихлиди:
http://www.african-cichlid.com/Lake_Victoria.htm

Другият въпрос по темата естествено е, дали изобщо могат да бъдат намерени такива риби в България, има ли организиран внос?

PS: Ето и едно клипче с тематичен аквариум, което току що намерих:
125g Lake Victoria Aquarium

митко:
Разбира се, че се намират.Аз съм отглеждал няколко вида, като:
Haplochromis ch44,Pundamilia nyererei,Haplochromis Rock kribensis,Yellow belly и др.
Лично за мен проблем при отглеждането им с малавийски цихлиди се явяваше прекомерната им агресия и териториалност.Същото се отнася и за малавийските Мбуни, но в по-малка степен.За съвместното им отглеждане с Танганайски цихлиди мисля, че и дума не може да става.

Pac:
Аз така или иначе смятам смесването на езерата за проява на лош вкус. По-скоро си мисля за чист аквариум Виктория, както често виждаме чисти Малави или Танганайка. Би било нещо различно, не съм виждал досега такъв аквариум в България, а може и просто да не съм гледал където трябва.
Аз по принцип не съм цихлидар, единствените цихлиди, които някога съм гледал са скаларии, а те са доста делече от африканците. Все пак, ако някога реша да направя цихлидарник, ще помисля и за вариант Виктория. Толкова много Малави аквариуми има, че едва ли мога да направя нещо интересно с поредния такъв.

malomir:
Доста пъти съм го задавал този въпрос и никога, така и не получих адекватен отговор, защо така аджеба езерото Виктория остава малко на заден план, имайки предвид бройката на Танганайка и Малави. Ама като гледам тук какво става и май започвам да разбирам... :)

Lake Victoria Cichlid

nikiK:
И аз мислех да си правя Виктория, но от приятели които имаха такива аквариуми, споделянията бяха, че нито са така разнообразни цветово и видово като Малавийците, нито имат интересното поведение като повечето Танганайци!
И се отказах... :)
Иначе много/ не чак толкова де/ видове викторианци могат да се намерят у нас, а и доста колеги гледат към Малавийците си по някой вид от Виктория.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия