Рибки > Африка
Цихлиди от езерото Виктория
Boby_:
Цихлидите от ез. Виктория са цветни и к
расиви, но еднакви, поне за мен. Няма го разнообразието от окраски, форма на тялото, модели на поведение като в Малави и особено в Танганайка. При толкова много видове и биотопи в последните две езера не виждам кога в живота си на акварист ще стигна точно до Виктория. :) Не го изключвам като вероятност, разбира се. ;)
митко:
Цецо, има нещо объркано в заглавието на този клип.Всъщност рибите на клипа са малавийци.
Pac:
Май има нещо объркано и в обещствения аквариум, където е сниман клипа, защото на стъклото на аквариума пише Lake Victoria Cichlids. Това се вижда в самото начало на клипа.
Anton S:
Малко е старичка темата но да драсна и аз.
Истината е че повече от Нилски костур в момента във Виктория няма. Много голяма част от рибите са вече в историята.
Pac:
И аз да драсна в старата тема. Това, че цихлидите там са на изчезване трябва да е допълнителна мотивация за акваристите. Както Блехер каза в интервюто си за Аквапортал, рано или късно аквариумите ще са единственото място където ще се срещат много от видовете риби. В коректни биотопни аквариуми съответно биха се чувствали най-добре. Дано изчезналите от езерото риби продължават още дълго своя път в аквариумите на хората.
Навигация
Преминаване към пълната версия