Автор Тема: Профила на Diamond23 (Марияна)  (Прочетено 8148 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен otli4nikat2

• Активен потребител
  • Публикации: 70
  • Нас. място: Франкфурт-Русе
  • маимуно мръсна
Отг: Профила на Diamond23 (Марияна)
« Отговор #15 : вторник, 13 август 2013 г., 19:30 ч. »
здр и от мен коренът ти не е изсъхнал напълно за това пуска слуз сложи го на слънце 1 месец и после го накисни 15 дена поне в някои съд с вода и ще стане ,Поздрави. ;)
НЕЩАТА НЕ ВИНАГИ СА ТАКИВА, КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ

Неактивен Diamond23

• Потребител
  • Публикации: 155
« Отговор #16 : сряда, 14 август 2013 г., 00:56 ч. »
Здравейте! Два дни подред сменям вода по около 35 процента. Нитратите падат, но нитритите са по-трудни- Ще слагам клеърмек.
Мерси за съветите на всички!

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #17 : сряда, 14 август 2013 г., 01:25 ч. »

OTLI4NIK, mersi za suveta no se otkazvam ot durvetata.....ne slu6am nikoiq 4iito priqtel  me e podvel s 60 lv za bokluci....

Дали ще слушаш или не си е твой проблем, но не трябва да да търсиш отговорнаст на някого за действията на трети човек! .....  И не е нужно да пишеш на шльокавица !!!  ;)

Неактивен Diamond23

• Потребител
« Отговор #18 : сряда, 14 август 2013 г., 08:36 ч. »
Дали ще слушаш или не си е твой проблем

Уважаеми Райко, знам, че си прав....но просто не искам да правя повече грешки.  И няма повече да бъда глупава и доверчива  :ok::giverose:

Неактивен jardel

• Активен потребител
  • Публикации: 54
  • Нас. място: Великобритания1
« Отговор #19 : сряда, 14 август 2013 г., 09:07 ч. »
Здравей, всички искаме нещата да стават бързо и веднага, но не винаги се получава това, което видиолизираме, според мен това ,че искаш да е интересно ,красиво  и единствено в твоят аквариум е първата стъпка към различните аранжировки, но много неща могат да се видят по сайтовете на аква конкурсите, или в различни статии за аква стайлинг.Методиката на аранжирането  на аквариуми е много интересна...Каквото и да ти казваме важното е да намериш ,,себе си,, любовта ти към хобито е най силната изява за присъствие и движение напред...Успех  :)
Jardel

Неактивен Diamond23

• Потребител
« Отговор #20 : сряда, 14 август 2013 г., 10:58 ч. »
Здравей Jardel! Искренно ти благодаря за пожеланията. Знам за методиките.... толкова са разнообразни. Акваскейп далеч ще ми е трудно да постигна, защото никога не съм имала такива познания. Но M. Pittieri, които искам да имам са бързоплаващи и искам растенията да са подредени някакси в един кът, за да няма търсене из храсталака, изскубване, жертви.

И аз гледам доста клипове....напоследък ме грабнаха tratropica:
http://www.youtube.com/channel/UCCrPNIv51uC33W8WeKLSAvQ
Имат страхотни предложения, но не винаги мога да намеря такива камъни и хардскейп като техните! Всички могат да вземат пример от тях....Имат впечатляваща техника.
Тези особено ми допаднаха със семплия но елегантен и ненатруфен вид(опитвам се да постигна първия лайот-отзад има приказна несея, може да стане и с Х. Коримбоза):
Layout 70 by Aquajardin

Layout 49 by Edward Franklin

Ето един доста добър полубиотопен аквариум....с диамантените тетри моенказия....и с анциструси. Моята "табуретка" колкото и голяма уж да изглежда най-вероятно ще побере най-много 8-9 бр. от тях и 3-4 сомчета. Като гледам тези тъмни коридораси от клипа.....и ми се иска да ги имам. Но това ще да е за сега.

Неактивен Diamond23

• Потребител
« Отговор #21 : понеделник, 19 август 2013 г., 11:47 ч. »
Здравейте отново. Положението е следното. ПХ е по лентата джей би ел 7,2 и нагоре, оп лакмусовата хартия, на която вярвам повече е около 7,5.
Вярно че диамантените тетри обичат такива стойности до 7,8, но не вярвам някой развъдчик да ги държи на такава стойност, заради окето трябва да намаля стойностите. Казаха ми с няколко кристала лимонена к-на-1 щипка, разтворена в малко аквариумна вода. Но дали ще понижи трайно не знам?
Има "красиви" налепи като соп...ли по растенията. Хем сифонирам през ден и сменям водата, хем се образуват! Явно съм прекалила с денитрола.... :fool:
Скоро като ми дойде JLB сифона ще сменя водата.
За растенията...търся си растения-още ехинодоруси, нещо лесно и по-високо, че да има смисъл да съм купувала тази висока аква. :)
Търся и кабомба или Л. Акватика, както и твърди устойчиви растения.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Аси, защото ти казах, че лудвигията е отишла, после намерих в субствата забравени 3 стръка от нея и я боцнах. Изкарала е нови листа и се зарадвах. А на върха още се бори...да видим дано да не се скапе.
На паричката и падат листата.... :cry1: набола съм я с повече корени, а дано оцелее...
другите се държат за сега....
Просто аз сигурно съм виновна или е от водата.

Неактивен Diamond23

• Потребител
« Отговор #22 : сряда, 21 август 2013 г., 13:23 ч. »
Здравейте! виждам, че вече никой не иска да ми пише. Защото аз съм си бързо обидчива..... и по прякор г-ца стихийно бедствие. Ако съм обидила някой да ме извинява  :bow:!
Просто бях много нервна.
Сега водата е с пх 7,2р кх 6, гх към 4. Нитратите паднаха на 10, нитритите  изчезнаха заради JBL Clearmec :eyes:! Толкова се радвам! :cry1: чак ми се плаче.

Неактивен otli4nikat2

• Активен потребител
  • Публикации: 70
  • Нас. място: Франкфурт-Русе
  • маимуно мръсна
Отг: Бисери от форума
« Отговор #23 : събота, 28 септември 2013 г., 16:34 ч. »
Знам за методиките.... толкова са разнообразни. Акваскейп далеч ще ми е трудно да постигна, защото никога не съм имала такива познания. Но M. Pittieri, които искам да имам са бързоплаващи и искам растенията да са подредени някакси в един кът, за да няма търсене из храсталака, изскубване, жертви.

е това с  (бързоплаващи) :clapping:
НЕЩАТА НЕ ВИНАГИ СА ТАКИВА, КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ

Неактивен аз съм

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
« Отговор #24 : неделя, 04 април 2021 г., 13:26 ч. »
аз съм онзи лудия  къдего те тормози колко пари искаш  колко пари искаш за всичко което съм ти причинил?
МодЕдит: Освен теб, лудия тук има и модератори, дето чакат такива като тебе. Хайде да използваш системата за Лични Съобщения и да не ни занимаваш с твоите дивотии.
Благодаря!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.