Автор Тема: Бавен аквариум 54 l  (Прочетено 32099 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
Отг: Бавен аквариум 54 l
« Отговор #45 : понеделник, 27 ноември 2017 г., 14:26 ч. »
Здравейте.
Да изтупам малко праха и да споделя какво се случва при мен.
Както знаете имам два аквариума, исках да ги разкарам, но пазара явно е в стегнация, а и на фона на намаленията напоследък явно не ми е на далавера стоката.
Та оставам си с двата акви, а и покрай намаленията които споменах, си направих доста покупки, за 1ви път от години..
Единият аквариум, който е почти гол в момента, обмислям да ми стане high tech. Поръчал съм канистръ Eheim 2213, амазония aqua soil. Снабдих се с 2 предфилтъра и скимер на Eheim. В момента оглеждам китайски led тела. Имам си и Со2 система.
Абе с две думи, техниката е ОК.
Но куцам от към муза, не мога да реша точно какво ще правя, а и аквите не са големи. Пускам в търсачката "60 cm aquarium scape" но все нищо не ми стопля душата или пък това, което харасевам не се връзва с обема ми.
Ако някой знае друга ключова дума, линк и т.н., ще се радвам а сподели.
Ще бъде растителен, с дребни пасажни рибки, ще има полянка. Ако намеря подходящ корен, имам и няколко скални къса, ще мога да закача микрозориумите. Имам си крипотокирини, ще бъдат на заден план. Нещо диагонално, както ме посъветва Adam. Нещо скалисто искам да стане, корена може и да не се върже в картинката.
Та такива неща от мен..
Хоби или тиха лудост?

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #46 : понеделник, 27 ноември 2017 г., 16:55 ч. »

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #47 : понеделник, 27 ноември 2017 г., 20:26 ч. »
О, градски!
Направи аквариумчетата видов тип нано, примерно единият може да е с гупи ендлери, а другият с нано тетри и чифт рамизераси ;) Използвай фантазията си, направи нещо уникално ;)
Не разбирам защо не ти допадат low tech растителни. Моят low tech нано аквариум се развива бавно и славно даже има някакви миниатюрни рибки тук-там, обаче все още не ми е ясно дали са поколение на коридорасите или килитата. Единствения проблем е растението писция, което трябва периодично да разреждам по повърхността на аквата, защото отнема светлината на другите растения.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #48 : понеделник, 27 ноември 2017 г., 20:33 ч. »
RAKIM, благодаря за линковете. Видях интересни неща, сега много ме доядя, че не си взех и colorado sand на ADA..
хубави аквариуми правят хората.
Градски, куцам от към фантазия човек, но ще се постарая. Не че умирам за hight tech, просто имам всичко необходимо и си викам да използвам. А единият ще и си е бавен. Много се бях загледал за коридорасчета, ама ще им е тясно при мен.
Днес си смених осветлението в единя капак, този на Eheim. Оказа се, че пурата е на силвания, 765. А новата е 865 и сега доста се промени визията, направо грейна аквата.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #49 : понеделник, 27 ноември 2017 г., 21:32 ч. »
Зависи от коридорасите. Коридорас хастатус или пигмей са доста малки.
В офиса на жена ми бях правил един 35 литра аквариум с ембер тетри и хастатуси, супер си бяха.
Eто хастатуси, според мен съвсем пораснали, в аквариум 30 х 30 х 30 см
https://www.youtube.com/watch?v=U2VNVVM8TqU

А тука можеш да видиш колко са големи сравнени с други коридораси:
https://www.youtube.com/watch?v=pEC7reqPdUc

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #50 : понеделник, 27 ноември 2017 г., 21:40 ч. »
Pac, благодаря, много ми допаднаха тия рибоци.
С тях, ще стане нещо готино. Ще се поразровя още да видим дали ще оаснат на идеята ми.
И да, остава да мога да ги изнамеря и да дойдат до мен живи и здрави зимно време.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #51 : вторник, 28 ноември 2017 г., 11:05 ч. »
В Пловдив срещу синдикалния дом има  ;) Иначе растителен аквариум си става и без специалните му дъна и тн...стига го мисли толкова.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.