Рибки > Африка

Размножаване на Крибензиси Въпрос?

(1/2) > >>

hunteraz:
Здравейте, нов съм във форума и цихлидите са ми новост също. Изчетох всичко за размножаването на крибензисите уж боло елементарно, но такъв казус не срещнах.Извинявам се ако има такава тема и съм я пропуснал. Та значи имам двойка крибензиси първо имах женската и след 5-6 дни си купих мъжки. Женската пърха с криле около мъжкия и коремчето и стана лилаво до тук мисля че всичко си е в реда на нещата, а мъжкия е превзел стомната в която планирах женската да хвърли хайвера и много рядко излиза, като че ли не обръща внимание на женската, макар че видях да я гони веднъж, но за кратко и след това се скри отново в укритието. Женската от своя страна стои пред входа  и не мърда от там, когато мъжкия си покаже главата женската се извърта на една страна и почва да трепери, а мъжкия се прибира обратно. Дали това е нормално имайки предвид, че на мъжкия това му е втори ден в новото жилище. Дайте мнения и съвети. Благодаря ви предварително :)

hunteraz:
Има промяна вече и двете са в стомната. Предполагам че вече това е нормално ??? Давайте мнения и съвети. Благодаря предварително.

hunteraz:
Здравейте, отново женската седи на входа, а мъжкия си показва само главата от стомната.

niksan_64:
При така описаното поведение на рибите би трябвало да имаш хайвер вече. Малките излизат след около седмица и са около родителите. По принцип си хапват алги и остатъци от храната на големите, но аз им пускам артемия или с пипетка замразен циклопс.

hunteraz:
Аз бях останал с впечатлението, че женската трябва да седи в укритието а не мъжкия. Благодаря за отговора, а артемия от къде мога да си купя?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия