Рибки > Скаларии и алтуми

Скаларии пол ?

(1/1)

em3ata:
Здравейте ! Въпроса ми е как да определя пола (като цяло) на скалариите ? Чувал съм, че освен по челото, се познават и по устата, ама нз как точно се определят ! Мерси !

monster_turtle:
Това за челото, според мен не е много точен фактор защото съм виждал мъжки без големи чела. Когато са малки полът не може да се определи, а ако се опиташ почти сигурно е че ще сгрешиш. След като поотраснат малко те започват да си правят чифтове и започват малко да странят от останалите риби. Но това е от моите бегли представи, нека по запознатите да се изкажат ;) .

Нелогична:
А тези 2 Скаларии дали са чифти, или са 2 мъжки? За голямото съм почти сигурна че е момче, с такова голямо чело, но малкото не мога да определя. Иначе са на една възраст, а са толкова различни по големина. Не се бият, но пък не плуват заедно като би трябвало да е при двойките, и хайвер не са хвърляли. Явно или са момчета, или не се харесват :)
п.с. Не гледайте това зеленото по стъклата. Вече 1 година се боря с него, стъргах с какво ли не, и не мога да го махна. Взех си и Анциструси за целта, но и те не могат да се справят. Вече имам чувството че стъклото се е оцветило, до такава степен не иска да се маха. Но това е друга тема.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия