Рибки > Скаларии и алтуми

Въпрос за Скаларии

(1/1)

etrifonoves:
Здравейте колеги,
Днес единия ми чифт ме изненада приятно с хайвер по листата на анубиаса. Четох доста теми тук из форума, и ми е ясно че трябва да ги отделя в друг акварим. Имам съд който е окло 70 лт. и ще ги отделя там. Въпроса ми е:
Да използвам вода от общия ми аквариум, или да напълня с нова вода (имам налята в кофи и туби от днес сутринта), или да сложа малко от акварима и да доналея с вода от тубите (50/50).
Температурата в аквариума където ще преместя хайвера и чифта, същата като в общия аквариум ли да е (25/26 градуса), или да е по-висока.
Прилагам и една снимка.
Търпя всякаква критика, и дайте съвети ако нещо пропускам.


etrifonoves:
Ами прочетох къде каквото намерих, преместих хайвера с родителите в друг аквариум с вода от основния ми аквариум, сложих едно аераторче колкото да пуска въздух и да създава малко движение на водата, подържам около 26 гр. температура.
 Ако има нещо което съм пропуснал, моля по компетентните да кажат, ако пък не каквото сабя покаже.
Имаше 3/4 бели зрънца който отстраних с една пинсетка, и ще видя утре сутрин какво е положението.

etrifonoves:
Моля темата да бъде изтрита!

kanazirov:
Температурата 28-29 а когато се излюпят я намали на 26-27- по бавно ще консумират жълтото коремче което ще видиш. Не бутай хайвера те си знаят работата. Някой слагат метиленово синьо но съм люпил и без него(не гониш някакъв прираст нали?). Понеже нямаш филтър е хубаво да сменяш всеки ден по малко от водата.

etrifonoves:
Благодаря колега, информацията ще ми е полезна при следващото хвърляне. Сега всичкия хайвер побеля постепенно за два три дни. Обяснявам си го с това че им е за първи път на чифта.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия