Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел
Въпрос за Боции
sensodine:
Икам да питам,колко боции може да се отглеждат в 160л аквариум,и могат ли да съжителстават с тетровите риби?Тридни ли са за отглеждане и т.н?
malomir:
Боциите или рибите клоун са страхотни гадинки.Удоволствие е да ги наблюдаваш.Те са стадни риби.Обичат да са на група.Не,че няма да живеят и самотни но социалното им поведение е съвсем друго когато са група от поне 6 рибки.Не случайно се наричат Риба Клоун.Правят всякакви номера.За 160 литрова аквариум едно стадо от 6 рибета може да съжителстват но до време.Не забравяй,че стават доста едри.Ако имаш планове за по-голям аквариум за в бъдеще няма проблеми.Да знаеш,че адаптацията на новите риби в аквариума ти понякога е проблемна.Склонни са към прихващане на Ихтио в нов аквариум.Затова ако си склонен да ме послушаш,бих ти препоръчал след като ги сложиш да ги наблюдаваш по - внимателно и при първи признаци на заболяване да бъдеш готов да реагираш адекватно.Веднъж приспособили се ще те радват дълго и никога няма да съжаляваш.Определено не са най-лесните риби за гледане.Изискванията им към хигиената са завишени,както и изискванията им за стабилни,постоянни параметри.Все пак избора ти е много добър.Не виждам как би могло да има проблеми при съжителство с Тетри но лично аз нямам такъв опит затова признавам,че в случая говоря по-скоро след като мисля логически отколкото от гледна точка на опит.Дано някой от колегите имайки подобна практика ти даде по-добър съвет.
Относно отглеждането не съм сигурен какво имаш предвид.Ако говориш за развъждане,няма да стане.За другото ти казах.
Поздрави! :drinks:
mejdupraznika:
Искам само да добавя, че е добре в аквариума да има укрития, защото обичат да са "на сянка" :P.
doncamillo:
Една от рибите,които никой не е успял да развъди,доколкото си спомням имаше обявена награда от 50 000$ за документирано развъждане на Боция макраканте.Някакви пичове се бяха амбицирали и бяха направили 5 метра аквариум,като имитирали даже водопад.Та при тях боциите хвърлили хайвер,но той не се е развил.
А наистина при смяна на аквариум,често прекарват ихтио...
sensodine:
А какво е ихтио и как трябва да разбера че имат ихтио?И как трябва да се реагира и какво трябва да се направи при такъв случай?
Навигация
Преминаване към пълната версия