Рибки > Цихлиди (Cichlidae)

Болни крибензиси

(1/3) > >>

Dilaili:
Здравейте, бих искала да ви попитам за съвет. Имаме си двойка крибензиси, които бяха в 60-литров аквариум, заедно с малави и трихогастери. Тъй като малките на крибензисите не оцеляха на няколко пъти в този аквариум, решихме да отделим двойката крибензиси в по-малък аквариум - 30л. Сега са сами, но след преместването им, те изглеждат много стресирани, крият се само в пещерата и са като уплашени. Вяло приемат храна, а по отношение на температура и аерация малкия аквариум също е регулиран.
Имате ли представа какво се случва? От местенето ли е, или пък защото наскоро имаха малки ( в момента на женската е отново червено и подуто коремчето, но мъжкия изцяло изгуби цветовете си, блед е). Предварително благодаря на всички.

По-долу прилагам снимки на големия аквариум ( където бяха и имаха и малки), а втората снимка е на новия им малък аквариум. Тази сутрин отказаха да се хранят. Женската е със свита задна перка и когато за малко се покаже от пещерата се стрелка бързо сякаш я дебнат. Такова поведение не са имали никога до сега ( повече от година).

Grey:
 Здравей, в малко пространство гледаш рибите, което не е хубаво. Докато нищим какъв е проблема при крибензисите започвай да им правиш по 50% смяна на водата  с престояла през ден.

 Кога е стартиран 30 литровия аквариум?

Dilaili:
Подменихме изцяло водата в малкия аквариум тази неделя, след което преместихме крибензисите.

В големия аквариум бяха много активни, даже се биеха с останалите риби, за да си пазят малките и територията.
Но тъй като там малките все не оцеляваха ( колкото и да ги пазеха родителите им) решихме да ги отделим в този...
Въпросът е, че очевидно нещо не им е наред в малкия.  Смяната ще я предприемем с водата, а може би и да ги върнем отново в 60литровия?

Grey:
 Отново питам кога е  стартиран малкия аквариум, в който в момента са крибензисите, защото мисля, че нямаш азотен цикъл. Ако това е така погледни тук.

petarstefanov84:
Сигурно нямаш азотен цикъл и само мъчиш рибките,върни ги в работещия аквариум да се оправят и като пуснат пак хайвер,отдели просто малките в другия аквариум с вода от работещия аквариум и така ще имаш малки,аз така от 4 крибензиса сега имам 20 на различна възраст.Иначе как може да гледаш малави,трихогастер и крибензиси в един аквариум и то 60 литров???Четете малко преди да си подбирате рибките и големината на аквариума:)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия